Читај ми!

Жирафа без пегица, звезда зоо-врта у Тенесију

Један од најређих призора у животињском свету је жирафа без пегица која је рођена у зоо-врту у Тенесију у САД. Многи је сматрају јединственом врстом на свету.

У приватном зоолошком врту у Тенесију, рођена је жирафа браон боје без иједне пегице које су карактеристичне за жирафе.Та врста жирафа припада врсти мрежастих жирафа, а једна је од четири врсте којима припада популација.

Младунче жирафе још нема име, али је постало звезда. Ветеринари су истакли да је ова жирафа „једина једнобојна мрежаста жирафа“ на свету. Последња те врсте рођена је у зоо-врту у Токију 1972. године.

Назив мрежаста односи се на облик пега које има жирафа, испод којих се налази систем крвних судова“, навели су из непрофитне организације „Giraffe Conservation Foundation“, која се бави животом и очувањем ове популације у Африци.

У овом приватном зоолошком врту живи девет жирафа.

Оснивач зоо-врта у коме је рођена необична жирафаТони Брајт, истакао је да је знао да је беба жирафе била другачија када се родила, јер није имала мрље по телу као остале жирафе. 

Одлучили смо да треба да проверимо крвну слику беби жирафи, која је била у реду, а беба је сваким даном постајала све јача", рекао је Тони Брајт.

Напоменуо је да младунче показује да овакви необични примерци могу да се роде у дивљини, а то би било опасно, јер мрље жирафама служе да се у природи камуфлирају у окружење и сакрију од непријатеља.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво