Читај ми!

Забавом до научних чињеница – Природњачки центар у Свилајнцу поново отвара врата

Природњачки центар у Свилајнцу отворио је врата за посетиоце и започео нову сезону. Као и прошле „пандемијске“ године, Центар пре свега рачуна на индивидуалне, породичне обиласке, јер екскурзија нема, као ни великих група.

Тек што је сезона кренула један затворени викенд многима је пореметио планове да посете свилајначки парк из доба Јуре. 

Запослени у тој установи ужелели су се гостију после зимске паузе, и предах искористили за сређивање центра, допуну сталних поставки и наравно све уз бригу да посетиоци буду безбедни и на довољној дистанци.

„Оно што смо припремили за ову сезону јесте допуна изложбе Животиње Африке, то је једна млада животиња да кажем и нисмо хтели да одајемо која је врста у питању с обзром да просто позивамо све посетиоце да дођу и да лично виде", каже Данијела Чукнић, директорка Природњачког центра.

Прошла сезона била је рекордна кад је реч о индивидуалним, породичним посетама јер су многи, обилазећи Србију, свратили и у Свилајнац.

Великих група и школских екскурзија иначе није било,  тако да је у огромном затвореном простору и дино-парку на отвореном било релативно лако спровести противепидемијске мере.

„Оно што је било најважније од свега јесте да контролишемо да немамо веће групе посетилаца на једном месту, али стицајем околности са свим садржајима које ми поседујемо то је било врло изводљивои могуће тако да је то и најважнија ствар да водимо рачуна о дистанци", додала је Данијела Чукнић.

Природњачки центар реновирао је и осликао ресторан и играонице за децу на отвореном, а кажу да, када је леп и сунчан дан,  по правилу има и више гостију.

Неколико сати добре и опуштене забаве уз по неку занимљиву научну чињеницу у овом времену делују као добар ментални лек.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара