Без своје интернет странице свака трећа фирма у Србији

Многе фирме, попут неких мањих продавница, немају свој сајт, вероватно уздајући се у рекламу „од уста до уста“ која не функционише најбоље у модерном свету. Према закону, привредна друштва нису у обавези да имају интернет презентацију, али 46 одсто фирми у Србији нема интернет канал, према недавно спроведеним истраживањима.

Са експанзијом друштвених мрежа, махом су се сви преселили на оглашавање путем Инстаграма и Фејсбука.

Међутим, због овакавог вида презентације, без сајта који би подржао причу неке фирме и дао јој на кредибилитету, многи бизниси губе своју видљивост - од вулканизера и фризера до фирми које се баве продајом.

Пракса је показала да је за успешно пословање потребно да свако привредно друштво мора да има има своју интернет презентацију.

Данас сајтови могу да се израде за цифру од 20 до 5.000 евра. Kо је вешт са програмирањем, сајт  може направити и бесплатно, а има и фирми које то раде гратис, под условом да се привредна друштва обавежу да код њих одржавају свој портал.

„У Србији се углавном праве три врсте сајтова. Основни, презентациони, имају само пар страна и они су по правилу најјефтинији. Сложеније сајтове имају фирме које се баве он-лајн трговином. Док у трећу групу сајтова спадају они који су технички сложени, а користе их велике фирме, медији, државне институције. Велике фирме понекад знају да због једног производа направе сајт, који промовишу неколико месеци, док траје акција“, изјавио је Ђорђе Војимировић, ИТ стручњак из фирме naklik.rs .

Он је истакао да када корисник уђе на сајт, то је као да је ушао у нечију фирму. Према његовим речима, фирме током времена надограђују своје сајтове.

То је карактеристично за фирме које се баве трговином. Kрећу са 15 страна на сајту, а онда током времена могу имати и до 700 страна.

„Сваки сајт мора да има основне податке о фирми - контакт телефон, мејл, адресу фирме, мапу где се она налази. Наравно, треба навести чиме се конкретно фирма бави, шта нуди кориснику. Добро је да има услугу и производ који нуди. Не би било лоше да има и референце корисника. Углавном фирме траже и да се објави историјат фирме", закључује господин Војмировић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара