Додељене дипломе победницима конкурса Европски дневник

Заменица шефа Делегације Европске уније у Србији Матеа Норчич Штамцар уручила је дипломе победницима деветог издања наградног конкурса „Европски дневник“.

На конкурсу је учествовало 1000 средњошколаца, а од 373 рада, одабрано је 12 најбољих.

Норчич Штамцар је честитала свим награђеним и захвалила им се што су показали како они виде Европску унију и теме повезане са њом. Она је истакла и сарадњу у области образовања, позвала присутне средњошколце да искористе могућности програма Ерасмус+ и препричала своја искуства из учествовања у једном од програма размене.

„На младима свет остаје, и надам се да ћете ви бити генерација која ће остетити користи од чланства у ЕУ", рекла је Норчич Штамцар. Такође је истакла да јој је драго што је у радовима скренута пажња на тему која њу веома занима - заштиту животне средине.

„Јако је важно да поруке о томе долазе од младих. Драго ми је да је свест ту", закључила је она.

Милица Шкиљевић из пројекта „Европски дневник" посебно је похвалила број пријављених, који стално расте и овог пута је био рекордан.

„Желим да Вам кажем браво за креативност и да вам се захвалим што сте своје ставове поделили са нама", истакла је Шкиљевић.

Аутори по три најбоља рада у четири категорије у свим категоријама награђени су путовањем по европским земљама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара