Новогодишњи такси пун слаткиша

Суштина сваког празника требало би да буде подсећање на то колико једни другима значимо. Тада обично застајемо и преиспитујемо себе, своја дела и своје одлуке.

Новогодишњи и божићни празници су време даривања и љубави, када наша хуманост и великодушност посебно долазе до изражаја а поклонима се највише радују деца. За то је традиционално задужен Деда Мраз, а његова једина конкуренција у Букурешту ове године јесте један таксиста који вози еколошки аутомобил и усрећује децу у болницама частећи их разноврсним слаткишима. Он се зове Кристијан Роман и члан је „Удружења за добра дела".

Кристијан је у почетку частио своје путнике али када је видео како мале ствари могу да донесу много радости, дошао је на идеју да поклоне које је спремио подели деци.

У његовом Тиму за поделу слаткиша сада има више од пет хиљада волонтера. Гепек његовог еко-аутомобила препун је поклона које је спремио за тридесет хиљада малишана. Сваког викенда он обилази болнице и дечје домове да би у њих унео бар мало радости.

За ту децу су Кристијан и чланови његовог тима суперхероји јер доносе радост и уклањају бол и страхове. Један волонтер је приметио: „Доктори и болничко особље нуде медицинску негу али овој деци и њиховим родитељима је исто толико потребна и нада".

Кристијан је захвалио свима који шаљу добре мисли и жеље јер понекад, како каже, оне више вреде и од сребрног новчића. „Захваљујем деци за љубав коју деле с нама и зато што нам дозвољавају да их волимо!", казао је Кристијан.

Приредила Наташа Тодоровић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије