Читај ми!

Александар Дујин: Песма „Ритам је спас“ заштитни је знак концерта, 22. марта у Новом Саду

Концерт „Ритам је спас“ заказан је за 22. март 2024. године у Синагоги у Новом Саду. У овом простору се одржавају концерти већ 15 година.

Александар Дујин, џез пијаниста, аранжер и композитор, диплому је стекао на конзерваторијуму у Бечу. Осим импресивне и плодне музичке каријере, ангажован је као професионалац и у Музичкој продукцији Радио телевизије Војводине. Аутор је више од 100 ауторских композиција инструменталне музике.

Како је истакао професор Дујин гостујући у Јутарњем програму РТС-а, ритам може да нас спаси од свакодневнице која је таква каква је на жалос,т у последње време. Сви су некако убрзани, сви негде јуре или журе.

„Ритам је једна компонента музике у коју када човек уђе може да се изолује од свакодневних „лудих“ ствари које нам се дешавају свакодневно.Може да нас опусти, релаксира, да се осећамо боље. На тај начин нам доноси добробити које су веома битне.

Већ 15 година наступамо у Синагоги и кључни проблем који смо требали да решимо у том великом простору који је богомоља су инструменти као што су бубањ, удараљке, контрабас. Тај простор има велику вибрацију и није погодан за прејака свирања. У музици коју изводимо динамика је једна од најважнијих компоненти“, рекао је Дујин.

Истиче да је по први пут договор такав да девојке Невена Рељин, вокална солисткиња и Бојана Лазић, која ће наступити са њом, отпевају песме по свом избору,иако сам направио неки костур. Оне су успеле да пронађу неке песме које апсолутно пашу уз оно што ћемо свирати као ауторски део програма.

„Песма Ритам је спас је песма која је заштитни знак концерта и то је последња песма коју смо објавили за ПГП РТС. Премијерно ћемо извести и песму Ти и ја, још једну у низу коју сам написао за Невену Рељин и текст и музику и аранжман.У овој композицији неће бити присутни дувачи, гудачи, као до сада, јер је ближа минимализму и базирана је на тексту који је у једном једноставнијем ритму који Невена одлично доноси“, рекао је Александар Дујин, џез пијаниста, аранжер и композитор.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво