Читај ми!

Христина Вуковић: Музиком желим да од рањивости направим храброст

На недавно одржаном националном избору за представника Србије на Евросонгу „Песма за Евровизију", Христина Вуковић са песмом „Бедем" освојила је гласове публике и жирија и прошла у финале фестивала.

Христина Вуковић: Музиком желим да од рањивости направим храброст Христина Вуковић: Музиком желим да од рањивости направим храброст

Христинин сценски наступ и извођење песме изузетно су били запажени, и оцењени као ефектни и атрактивни. Музичарка је изјавила да се на фестивалу и иза сцене осећала као на некој лепој школској екскурзији.

„Очекујете неку такмичарску атмосферу јер се стално потенцира да је то такмичење и да ту може бити само један победник. Али, заправо је потпуно другачија атмосфера у том грин руму, заправо иза сцене. Много сам драгих колега тамо срела, много нових упознала, и некако су сви били јако подржавајући једни према другима“, рекла је у Јутарњем програму Христина, и додала да никакво ривалство није могло да се осети, већ да су се све понашали „спортски“ једни према другима – „као Новак Ђоковић“.

Христинин деби албум су прошле године заједнички објавиле две највеће издавачке куће у региону – ПГП РТС и „Кроација рекордс”. То је својеврстан преседан у дискографији, а говори о великом поверењу у Христинин рад.

„За кантаутора који је на почетку, огроман је ветар у леђа и потврда на неки начин, квалитета и вредности овога чиме се бавим. Изузетно је важна та подршка, та леђа. На неки начин, не појављујете се сами, него иза вас стоје куће које и те како нешто значе“, додала је Христина.

За неколико песама, објављени су и спотови. Млада кантауторка – песме са албума представила је као врло личне и поделила неке сегменте своје интиме кроз – музику.

„Ако се то не дешава, све губи поенту и обесмишљава се уколико ми као неки аутори, музичари, извођачи, уметници, изоставимо тај моменат дељења свог унутрашњег света са публиком, у томе је читава поента. Ја се заиста трудим, и то је тема мог албума, да од рањивости направим храброст, и да позовем на отварање, на осетљивост, осећајност, јер некако верујем да су то неопходне ствари да бисмо искусили живот и љубав на прави начин“, искрена је музичарка.

О песми Бедем Христина каже да није „на прву лопту“ и да је потребно време да се разуме о чему она говори: „Надам се да је допрела до публике и по реакцијама бих рекла да заиста и јесте“.

Говорећи о плановима, каже да ради на новој песми али и да би волела да се реализује спот за песму Бедем.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво