Читај ми!

Женска доминација и на додели Брит награда – шест признања за Реју

Најважније награде у области музике у Великој Британији додељене су у Лондону, а нека од највећих имена из целог света гајила су наду да ће отићи кући са статуетом или више њих. Међутим, прошла ноћ несумњиво је припала енглеској кантауторки Реј. Млада Британка имала је рекордних седам номинација, али је тријумфовала „само“ у шест категорија. Мађу награђенима и Кајли Миног, Мајли Сајрус, Сиза.

Женска доминација и на додели Брит награда – шест признања за Реју Женска доминација и на додели Брит награда – шест признања за Реју

Свечана додела признања Британске фонографске индустрије, познатијих као Брит награде, прошла је у знаку женских извођача.

Млада уметница Рејчел Кин познатија под уметничким именом Реј победила је у скоро свим категоријама у којима је номинована и ове године отишла кући са чак шест признања.

Двадесетшестогодишња кантауторка и продуценткиња проглашена је за најбољег новог извођача, извођача године, најбољег текстописца, имала је најбољи ар'ен'би наступ, а власница је и песме године (Escapism) и албума године (My 21st Century Blues).

У једном тренутку, певачица је извела своју баку на бину како би заједно преузеле једну од награда.

Награду за текстописца године Реј је добила пре саме церемоније. То је био први тријумф женског аутора песама на додели Брит награда.

Пре него што је на музичку сцену закорачила као соло извођач, Реј је имала велико искуство као текстописац и у продукцији музике великих уметника као што су Бијонсе, Ријана, Џон Леџенд, Ели Гулдинг и Дејвид Гета.

Њен деби албум My 21st Century Blues добијао је бројне похвале током целе прошле године, након што је њен сингл Escapism из 2022. године, који је објавила заједно са уметницом 070 Shake, постао виралан на Тик-току.

Још један специјални учесник свечане доделе ове године била је Кајли Миног, која је добила престижну награду као глобална икона и потом извела сплет својих хитова на затварању спектакуларног програма.

За групу године проглашен је састав "Jungle", а за интернационалну групу амерички инди поп трио "Boygenius".

Калвин Харис је тријумфовао у денс жанру, а Дуа Липа је неприкосновена у области поп музике. Међу награђенима су и Мајли Сајрус (интернационална песма године – Flowers), Сиза (међународни извођач године), Chase & Status (продуцент године), "The Last Dinner Party" (звезда у успону).

Свечаност на којој су уручене Брит награде одржана је у О2 Арени у Лондону, а водитељи програма били су Маја Јама, Роман Кемп и Клара Амфо. Осим Кајли Миног, наступали су Дуа Липа, Реј, Тејт Макреј, "Jungle" и други.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара