Јадранка Јовановић претходну годину овенчала наступом у театру Росети у Трсту

У театру Росети у Трсту 28. децембра је одржан традиционални гала концерт, на коме додељује годишња међународна награда за допринос неговању оперете. Овогодишњем добитнику награду је уручила оперска примадона Јадранка Јовановић, једна од добитница овог међународног признања.

Јадранка Јовановић претходну годину овенчала наступом у театру Росети у Трсту Јадранка Јовановић претходну годину овенчала наступом у театру Росети у Трсту

Гостујући у Јутарњем програму, Јадранка Јовановић напомиње да је у Трсту одржан велики спектакл у трајању од скоро три сата уз пратњу Симфонијског оркестра Фриули Венеција Ђулија.

„Овога пута, ја као један од добитника, доделила сам награду мом драгом колеги Арманду Ариостинију. Нисам случајно ја позвана да баш њему уручим награду, јер смо се ми током читавог низа наступа сусретали на различитим сценама света, а и дебитовали смо заједно у Миланској скали. Било је дивно да баш из мојих руку ја остварим жељу жирија који је овога пута њега одабрао“, истиче Јовановићева.

Овом престижном међународном наградома овенчани су највећи светски оперски певачи, међу њима и Николај Геда, Алфредо Краус, Елизабет Шварцхоф и многи други.

„Морам да кажем гледаоцима, жанр оперете је неправедно потцењен, јер не заборавите да у оперети један уметник не само да пева, него пева играјући, дакле, мора да буде веома спретан сценски, има озбиљне говорне диалоге, дакле, нешто што захтева један свеобухватан, озбиљан талент. Ја сам, наравно, и наступила на концерту. Било је нас шесторо уметника, четири из Италије колега, један Рус и ја из Србије“, додаје примадона.

Оперски студио Народног позоришта

Јадранка Јовановић је поред диригента Зорице Митев Војиновић и редитељке Иване Драгутиновић ментор у оперском студију. Последње две године скоро сви чланови оперског студија су имали прилике да наступају у редовном репертуару Народног позоришта. То је једна новина с обзиром на то да има много певача, оперски студио, који је иницирао директор опере Никола Миловић, пружио је велику шансу младим уметницимау

Промоција стратегије „Тесла – енергија мира“

У оквиру обележавања Теслине године, Јадранка Јовановић је од Министарства спољних послова добила признање, односно титулу Тесла амбасадора.

„Свакако је велика част све што се везује уз име нашег и светског великог, генијалног научника, Николе Тесле. Заиста сам почашћена. Нисам ја једина, читав низ људи и из иностранства, и из наше земље, који су учествовали у овој акцији, великој акцији Министарства спољних послова, заправо промоцији стратегије Тесла – енергија мира“, истиче Јадранка Јовановић.

Прошле године национални координатор ове стратегије је била амбасадорка Љиљана Никшић и она је окупила читав низ људи, који су свако на свој начин дали допринос да се бренд Никола Тесла промовише, додаје Јовановићева.

„Само да споменем да ништа није случајно, јер сам ја још 2007. године певала Реквијем за Николу Теслу, наше велике композиторке Ксеније Зечевић“, напомиње Јадранка Јовановић на крају гостовања у Јутарњем програму.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара