Читај ми!

Кеба припрема књигу: Сваки мој наступ за мене је као солистички концерт

Драган Којић Кеба музичку каријеру је почео још 1987. године. Недавно је изашао спот за његову нову песму „Није зора када сване“.

„За песму Није зора када сване, текст је написала Миомира Драгичевић, а музику Дејан Пејовић. Аранжман смо радили заједно, Ненад Константинов, Дејан Пејовић и ја. И то је једна песма о којој не треба ништа причати, само треба да је чујете и све ће вам бити јасно”, каже Драган Којић.

„Моја мисија је да певам, да компонујем, да пишем, и хвала богу, да одсвирам ако треба. И никада ми не недостаје воље, жеље и ентузијазма. И дан-данас и увек ће ме држати, као што од првог дана, откако сам сазнао за некакву ноту и уопште да имам то у себи”, рекао је Кеба за РТС.

Певач каже да међу публиком која ужива у његовим песама има и оних који не знају да је управо он аутор већине њих.

„Ја нисам причао о томе, врло ретко… Сматрао сам да је довољно, ето то што публика воли моје песме и интерпретацију. Углавном кажем, никада се нисам бавио истраживањима и неким процентима – сваки мој наступ за мене је солистички концерт. Да ли је то Сава центар, да ли је то Арена, да ли је то стадион, да ли је приватна прослава…”, истиче Којић.

Додаје да је, када је реч о његовим песмама, 80 одсто његових текстова. Лично је, каже, написао и музику за половину својих нумера.

„Некад као клинац у основној школи, у средњој, писао сам поезију, чак и прозу. Остварићу ја то једног дана, да изађе та књига, нека моја скромна збирка дела – песме које сам ја написао и отпевао. А има их још доста које још нисам преточио у музику”, каже Кеба.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво