Читај ми!

Група Драм приредила „поп ап“ свирку у Кнез Михаиловој

Житељима и гостима наше престонице, група је прошлог викенда приредила „поп ап“ мини концерт у Кнез Михаиловој улици, позивајући их тако на свој београдски концерт, који су заказали за 29. децембар.

По узору на чувену Заз и друге уметнике који су славу стекли свирајући на отвореном, на улици – и други музичари широм света су се потом одлучивали да засвирају на градским локацијама неуобичајеним за концерте – како би се сусрели са публиком. Тај принцип изненадног појављивања уметника на неочекиваним местима и без претходне најаве, познат је и као "pop up". Баш то су урадили и ексклузивци ПГП РТС-а, млади поп бенд „Драм“.

– Било нам је баш узбудљиво да свирамо у нашем граду, у окружењу који је резервисано само за уличне свираче. Сада смо и ми то пробали. Нисмо свирали никад овако акустично на улици, без наших инструмената. Први пут смо извели наше песме само са акустичним гитарама и кахоном. Додуше, имали смо концерте неколико пута на чувеном 'Зидићу' испред Дома омалдине Београда и једном испод Бранковог моста, али тада смо били у пуној ратној опреми, електроника, инструменти и озвучење.

Ово је за нас било заиста необично искуство, неки људи су застајали да нас послушају а неки су само продужили даље. Није као на концерту у сали и утолико нам је било изазовније да свирајући на улици задржимо пажњу људи и првивучемо њихову пажњу. Надамо се да је и пролазницима у Кнез Михаиловој било лепо барем колико смо и ми уживали у овој ненајајвљеној, акустик свирци. А допало нам се толико-да ћемо се сигурно урадити бар још једну 'поп уп свирку' до термина концерта, који смо заказали за 29. децембар.

Коме се од вас четворице највише допало ово искуство „поп ап" наступа и због чега?

– Свима нам је било занимљиво, нарочито због једноставности – само дођеш, отвориш кофер и почнеш. Када имаш концерте у концертним дворанама, све то се одвија јако споро, истоварање опреме, тонска проба, пресвлачење. А овде тога нема. Тако спонтано и ниоткуда. Људи се окупљају само јер им је интересантно то шта се дешава тренутно, дакле, баш инстант симпатија. А ово нам се толико допало да ћемо сигурно урадити бар још једну поп-ап свирку и то ускоро, на неоком неочекиваном месту за акустик свирке.

Стефан, Марко, Никола и Петар су се одлучили да уприличе овај поп уп цонцерт са жељом да испробају нешто ново али и да на овај начин позову публику на свој београдски концерт, који ће бити у петак 29. децембра у београдском клубу „Запа база”.

Добитницима награде Задужбине Милана Младеновића (2029.) и признања „ ГОДУМ – Нове музичке наде Србије”, биће ово други самостални београдски концерт, након прошлогодишњег веома успешног, распродатог концерта у Дому омладине Београда. „Драм“ ће извести песме са њихова два студијска албума Нећемо променити свет и Превише свега а овога пута имаће и госте.

– То вече ће 29. децембра у клубу Запа база отвориће својим сетом женски поп дуо 'Долорес'. У питању су девојке које су пре свега наше другарице, заиста праве јако добру музику с освртом на осамдесете, а прати их веома упечатљива, светлуцава естетика. Поред њих, наш гост на концерту биће Марчело – велики цар и наш пријатељ, с којим ћемо извести неколико песама. Остало је да откријемо још једног госта, али то чувамо непосредно пред концерт. За сада ћемо рећи да је то велика, млада звезда наше поп сцене…

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво