Читај ми!

Трио Тјуљуш/Јосифовски/ Ковач у сали Београдске филхармоније доносе музику удаљених предела

Салу Београдске филхармоније испуниће чаробни звуци интернационалног састава Тјуљуш/ Јосифовски/Ковач, и њиховог јединственог пројекта "Burning from The Inside". Овај наступ, врхунац је овогодишњег концертног серијала „Магија не престаје“ у организацији Мултикултиватора.

Разлог што Београд овај концерт чека неколико недеља и што је распродат без икакве медијске најаве заиста је у квалитету. Има све оно што називамо атрактивном понудом – одичне музичаре и енергичну ауторску музику удаљених географских одредница.

„Повремено само слушам и прилагођавам своју музику у осталим инструментима јер нисам сам и не могу да одређујем ток музике. Музика зависи од међусобне комуникације. Више тражим тачке у којима наше извођење може да се поклопи и добије јачи смисао“, каже Радик Тјуљуш.

Радик Тјуљуш на традиционалним туванским инструментима осветљава наслеђе, туванску шаманску баштину. Оливер Јосифовски дубоко је посвећен традицији, а македонске чувене неправилне ритмове користи подједнако и изражава традицију и џез. Лав Ковач, композитор и бубњар који нам је познат по савременом изразу, у трију звучни корак ка будућности.

„Постоји оно што је универзално у музици, а тешко је то опипљиво неким речима описати. У музици постоји оно што је другачије и онда је наш задатак да видимо шта је то што нас спаја, шта је то што је различито и шта можемо једно другом да покажемо и да једни од других научимо и да то и публика има прилике да доживи", наглашава Лав Ковач.

Три различите идеје чине једну музику.

Мој део је да дођем да свирам бас, оне ниске фреквенције које су у аудиослици, а уносим једно весеље са југа“, каже Оливер Јосифовски.

Концерт се заснива на импровизацији, али је, како музичари кажу, у сваком смислу оригиналан.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво