Читај ми!

Вивалди и Форе у џез руху на концерту и ЦД издању Биг бенда РТС и саксофонисте Франческа Сантућија

Концерт који ће обележити ову годину јесте светска премијера и промоција ЦД издања Биг бенда РТС-а и чувеног саксофонисте Франческа Сантућија – "New Seasons". Они ће уз пијанисту Масима Темпија и диригента Габриела Комеља, 8. новембра, у Великој дворани Коларчеве задужбине, представити „Четири годишња доба“ Антонија Вивалдија и чувену „Павану“ Габријела Фореа у новом звуку.

Биг бенд РТС целе године обележава свој јубилеј 75 година постојања низом концерата, распродатих сала, а сада је на реду и једна светска промоција новог ЦД издања.

„Љубитељи и познаваоци класичне музике сигурно знају Вивалдијева Четири годишња доба и Фореова Паване, а оне ће сада добити једно ново одело. Франческо Сантући, који је наш гост на концерту, написао је аранжмане за ову музику и то је стварно један диван спој, класичне и џез музике“, наглашава Марко Ђорђевић, одговорни уредин Редакције за џез и забавну музику, Музичке продукције РТС.

Углавном су се до сада оваква музичка дела спајала тако што је неко изводио класичне теме у џез језику, али ово ће бити једна потпуно другачија концепција где се преплићу и делови класичног свирања са Биг банд свирањем и добија се сјајна мешавина ове две уметничке музике, додаје Ђорђевић.

Поред Франческа Сантућија, Биг бенд РТС ће у Коларцу 8. новембра угостити још два уметника из Италије.

„Пијанисту Масима Темпија који је први пут са нама, као и диригента Габриела Комеља. Цео програм са ЦД-а биће изведен на овом концерту“, наводи Марко Ђорђевић.

Улазница за концерт још увек има, али интересовање за овај концерт је јако велико, тако да они који желе да уживају у овом концерту, требало би да пожуре са куповином карата.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво