Читај ми!

Нова песма и спот групе Артан Лили, „Хардкор и панк“ – нешто најавангардније до сада

„Артани“ су представили нови, девети сингл који ће се наћи на њиховом предстојећем, трећем албуму. Ради се о још једној сарадњи са колегама са сцене, а песма и спот доносе несвакидашњу атмосферу, уз препознатљиву, а увек нову и снажну поетику.

„Велико нам је задовољство и част што је наш нови сингл настао у сарадњи са Зораном Маринковићем – фронтменом и певачем групе „Бјесови" који је несебично и много допринео реализацији ове песме. Хардкор и панк уједно је и нешто најавангардније што смо урадили у нашој досадашњој каријери“, наглашава фронтмен бенда, Бојан Слачала и додаје:

„Велике заслуге за аудио продукцију припадају Николи Врањковићу и Марку Бенинију, а ништа мање Миодрагу Цицовићу ("Staight Mickey and the Boyz") који потписује режију видео-спота – екранизација песме Хардкор и панк је снимљена у једном кадру... Захвалујемо неизмерно и Радио-телевизији Србије (Служба Сценске реализације), који су нам несебично уступили неопходне, врло специфичне костиме из свог Фундуса костима."

Хардкор и панк је девети сингл са предстојећег, трећег студијског албума III групе „Артан Лили“, који ће као и претходна два, бити заједничко издање ПГП РТС-а и Југотон Кроација Рекордса.

После синглова Маца, Прича, Оуд, Фолирам, Педана, Рокенрол после рокенрола, Гелер и Отров – преостало је да нам „Артани“ предстве још једну нумеру која ће, као десета, заокружити трећи студијски албум групе, који ће бити објављен до краја ове године.

Након турнеје поводом обележавања десетогодишњице бенда, коју су започели у јесен 2022. (великим концертима у Београду и Загребу), а потом наставили широм региона, „Артан Лили“, на радост публике, настављају концертне активности широм Србије и региона.

„Надамо се да ћете сви уживати у нашем новом остварењу!" поручује група „Артан Лили“, уз најаву да ће нову песму премијерно извести пред публиком већ у петак увече (30.6.) на Арсенал фесту у Крагујевцу.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије