Нема одмора за принцезу трубе

„Оркестар Данијела“ све више зову на отварање великих манифестација – након паљења „Норвешке новогодишње јелке“ у Ташмајданском парку, оркестар ће имати концерте и приказивање филма у Мексику, Бугарској и Републици Српској.

Данијела Веселиновић, једина жена вођа трубачког оркестра у Србији, истиче да имају много посла и да се веома радују путовању на фестивал у Мексику, где ће имати концерт и где ће бити приказан филм о њој и „Оркестру Данијела“, који је снимила руска ТВ станица Раша тудеј.

Оркестар је основан 2003. године, када су Данијела и њена браћа имали од шест до десет година. Таленат Данијеле Веселиновић приметио је чувени српски трубач Бобан Марковић који јој је поклонио трубу и назвао је принцезом трубе.

„Има жена трубача у Србији, али ја сам једина жена која предводи трубачки оркестар, што у Србији није толико популарно“, открива Данијела агенцији Бета.

Почетком године заједно ће са 100 најбољих трубача из Србије учествовати на концерту у Бањалуци 9. јануара поводом дана Републике Српске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије