Цане из „Партибрејкерса“ на омоту „Електричног оргазма“

Група „Електрични оргазам“ концертом 23. децембра у Дому омладине Београда обележиће 30 година „Дисторзије“, а упечатљив омот култног албума крије неке занимљиве детаље, као што је присуство певача „Партибрејкерса“ Зорана Костића Цанета.

Сликар и дизајнер Радован Хиршл (1946–2015) урадио је 1986. године илустрацију за омот Дисторзије, памтећи концерт „Електричног оргазма“ који је одржан неколико година раније у простору ДОК-а, где је Цане стојећи у првом редовима повукао у публику клавијатуристу Љубу Ђукића, наводи се у саопштењу дистрибутерске куће „Лонг плеј“.

„Цане је повукао Љубу, па сам и ја скочио за њим у публику. Имао сам мараму око врата и неко је у гужви и свеопштем лудилу покушавао да је скине. Мали проблем је био што је марама везана, тако да сам почео да се гушим јер ме та особа буквално давила“, присећа се Срђан Гојковић Гиле.

Фронтмену „Електричног оргазма“ је, како је рекао, у тој незгодној ситуацији једино било преостало да из полуокрета песницом у главу удари ту особу, што је „срећом, упалило, и стисак је попустио“.

Осим Цанета, који је овековечен у десном углу испод добоша и костура како гледа из публике „Електрични оргазам“, на омоту је осим бубњара Горана Чавајде Чавкета (1960–1997) насликан његов млађи брат Саша Чавајда (са брадом и цигаретом у устима).

„Сале је у то време стално чучао поред бубњева на концертима пошто је Чавке прилично дивље свирао и стално су се рушили неки делови бубња. Онда би бата Сале то све поправљао и враћао на своје место. То је, наравно, остало Радовану у сећању па је насликао Салета на омоту“, каже Гиле.

Хиршл је на омоту назначио и своје присуство у виду црвеног костура јер је, како истиче Гојковић, „волео да слика ђаволе и костуре, а тај костур поред Чавкета је Радованов потпис“.

На концерту у дворани „Американа“ ДОБ-а „Електрични оргазам“ ће 23. децембра, осим 11 песама са Дисторзије, извести и остале велике хитове из свих делова каријере. Улазница кошта 1.500 динара, а на дан концерта 1.700 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије