Џибони одушевио прве вечери у Центру „Сава“

Сплитски кантаутор Џибони у петак увече одржао је први од три концерта у Центру „Сава“, где је већ од почетка подигао на ноге одушевљену београдску публику, а скоро трочасовни музички спектакл увеличали су гост изненађења – легендарни Здравко Чолић – и дирљиве посвете ЕКВ-у и Леонарду Коену.

Џибони одушевио прве вечери у Центру „Сава“ Џибони одушевио прве вечери у Центру „Сава“

Златан Стипишић Џибони ће и 12. и 15. новембра у Центру „Сава“ концертно промовисати свој део новог албума Фамилија, снимљеног заједнички са Оливером Драгојевићем.

Први концерт Џибони је почео великим хитом са новог албума Онако, од ока, а следиле су старе песме као што су Чиним праву ствар, Ово ми је школа, Срећа, Либар... „Клапа Искон“ посебно је обојила Јуди, звири и бештимје и Темперу, а британска певачица Стефани Саундс Миракул и Анђео у теби. Џибони је признао да је нова песма Удица до сада уживо извођена свега „шест-седам пута, а вечерас је звучала најбоље“.

Џибони се није устручавао да неколико пута уђе у публику, фотографише се и поприча са посетиоцима, а једном насумице одабраном пару је поклонио нову машину за прање судова. Свеопште усхићење изненађене публике изазвала је појава на позорници Центра „Сава“ легендарног Здравка Чолића, који је са Џибонијем даровао Београђанима надахнуто извођење класика Лоше вино.

„Мени је била жеља да мој пријатељ вечерас мени дође. Знам да он то ретко ради и тиме ми је част већа“, рекао је Џибони, подсетивши да је стари Чолићев хит Лоше вино, који су написали Арсен Дедић и Горан Бреговић, обрадио још 1996. године.

Велико финале званичног дела концерта протекло је са енергетски и емотивно моћним изведбама У љубав вјере немам, Посољени зрак и Опрости, а упорне овације распеване београдске публике измамиле су Џибонија и његов многољудни бенд, предвођен искусним продуцентом и гитаристом Никшом Братошем, на један сасвим необичан бис.

Придруживши се саставу „Kлапа Искон“, Џибони је извео први пут уживо изузетно занимљиву обраду песме Земља култне београдске групе „Екатарина Велика“. Недавно, 5. новембра навршила се 22. годишњица смрти фронтмена ЕКВ Милана Младеновића.

Сам крај концерта био је остављен за још једну посвету и то великану светске музичке сцене – Леонарду Коену, који је јуче преминуо у 82. години. Београдска певачица Ива Икон је уз клавир, у вокалној пратњи Џибе и „Искона“, отпевала његов класик Алелуја.

„Хвала вам добри људи за ово вече. Ово ћемо памтити. Свака част!", поздравио је на крају Џибони београдску публику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво