Москва у ритму војне музике

Престоница Русије, до 6. септембра, пулсираће у ритму који буду давали војни оркестри! На седмом међународном фестивалу војних оркестара и националне музике учествује 12 земаља.

Москва у ритму војне музике Москва у ритму војне музике

Фестивал носи назив „Спаска кула“, а међу земљама учесницама су и Русија, Грчка и Сингапур.

Сматра се једним од три највећа таква фестивала на свету. Манифестација је почела минутом ћутања за 291 жртву недавног земљотреса у централној Италији. Атрактивни програм на отварању привукао је 7.500 посетилаца.

Пролазници и посетиоци кажу да је фестивал задивљујући, допада им се што број оркестара који учествују расте, а програм оцењују као чаробан.

У Москви су се окупила 22 војна оркестра из целог света који су своје умеће представили на Црвеном тргу. Од тога их је 12 из Русије.

„Свима нам се допадају извођења оркестара. Моја унука похађа музичку школу и увек сам јој говорила колико је тешко музичарима. Сви чланови оркестара су тако усаглашени као да је само један извођач. Свој таленат показују марширајући и то је за мене фантастично“, каже једна одушевљена Московљанка. 

Током смотре војних оркестара у Москви предвиђено је више десетина музичких догађаја на отвореном, у градским парковима. Фестивал траје до 4. септембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије