Ноћ за уживање на Ташу уз мале уметнике и велике композиције

Регионална дечја филхармонија одржала је синоћ концерт на стадиону „Ташмајдан“ који је био до последњег места испуњен. Наступ је почео песмом „Београде, Београде“, након чега је настављен класичним програмом, а завршен темама из култних филмова, попут „Ратова звезда“, „Роки“, „Ловац на јелене“, „Индијана Џоунс“, „Било једном на Дивљем западу“...

Људи су у редовима чекали да уђу на стадион, трибине и седећа места у партеру била су попуњена, али посетиоцима није сметало да стоје, седе по зиду, а многи су пратили концерт и из ресторана изнад стадиона, као и из Ташмајданског парка.

Под диригенстким вођством маестра Бојана Суђића Регионална дечја филхармонија отворила је концерт композицијом Београде, Београде, а затим је диригенстку палицу преузела Вера Илић која је до готово самог краја самоуверено водила младе музичаре.

Први део програма био је из класичног репертоара са делима Георга Филипа Телемана, Јохана Штрауса, Петра Иљича Чајковског, а виолинисткиња Марија Радовановић извела је Полонезу у Д-дуру Хенрика Виниавског.

Уследиле су теме из познатих филмова Ратови звезда, Роки, Ловац на јелене, Било једном на Дивљем западу, серије Игра престола, а публика је аплаузом поздрављала 80 музичара и њихову вештину у интерпретацији композиција Џона Вилијамса, Била Контија, Стенлија Мајерса, Енија Мориконеа.

Освежење су биле народне игре из Србије, Украјине и Ирске, а окупљени су аплаудирањем пратили познату нумеру Drowsy Maggie.

Суђић је затим преузео веилико финале концерта диригујући извођења тема из филмских хитова Индијана Џоунс, Шиндлерова листа и Пирати са Кариба који су изазвали опште одушевљење публике у којој је било много деце, па чак и беба.

Пре концерта, публику је поздравио члан градског већа Драгомир Петронијевић.

Петронијевић је подсетио да је стадион „Ташмајдан“ место посебних емоција и асоцира на лепе догађај и додао да ће се млади уметници сећати да су наступили пред 10.000 људи.

„Ташмајдан је деценијама уназад био место лепих сећања, емоција, место које све Београђане асоцира на лепе успомене. Од вечерас ћемо имати тренутак којег ће се сећати и нове генерације. Неко као ови млади уметници имаће могућност да се сећа да су наступили пред 10.000 људи и зато свака част за Београд и за Београђане, свака част за ове дивне младе људе. Ми ћемо наставити да будемо отвореног духа, да слушамо ове младе и креативне људе који су имали идеју да један овакав спектакуларан концерт подаре Београду“, рекао је Петронијевић.

Громогласним аплаузом, на ногама, окупљени су наградили младе музичаре одушевљени њиховом виртуозношћу.

На бис Регионална дечја филхармонија је извела Београде, Београде и тему из филмског серијала Пирати са Кариба.

Синоћни догађај назван је „Ноћ музике“, а улаз је био бесплатан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије