„Хаџи продане душе“ победници 50. „Гитаријаде“

Алтер-гараж рок четверац из Ужица, „Хаџи продане душе“, према оцени жирија јубиларне 50. „Гитаријаде“, најбољи је бенд овогодишњег фестивала.

Победници 50. „Гитаријаде“ за себе кажу да су продали душу ђаволу, а на сцени се издвајају као један од оригиналнијих млађих састава на регионалној сцени. Рок састав „Хаџи продане душе“ основан је 2009. године.

До сада су свирали широм Србије, између осталог и на београдском „Бир фесту“ 2011. године. Својим наступом у Зајечару, осим на публику, оставили су снажан утисак и на стручни жири који је једногласно одлучио да управо они буду најбољи демо-бенд јубиларне „Гитаријаде“.

Жири је радио у саставу: Јадранка Јанковић, ПР и рок новинар, Милан Дујмовић, профессор гитаре и композитор, Станоје Јовановић, професор клавира и директор музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Зајечару, Гале из „Кербера“ и Мумин из групе „Лав хантерс“.

Специјалну награду по гласовима публике, освојио је бањалучки бенд ЛСД.

Дванаест демо-бендова који су се такмичили у полуфиналу и финалу „Гитаријаде“, пласирали су се на овај фестивал победама на Мини-гитаријадама које су одржане у Ужицу, Сремској Митровици, Косовској Митровици, Чачку, Ваљеву и Зрењанину, одлуком жирија и победом на неком од партнерских фестивала у региону.

Осим такмичарских, зајечарска публика громогласно је поздрављала и бендове који су наступили у ревијалном делу 50. „Гитаријаде“: „Јураја хип“, „Кербер“, „Лав хантерс“, „Бјесови“, „Ајзбурн“, „Рибља чорба“, „Златни прсти“, „Тешка индустрија“, „Ритам нереда“, „Ортодокс Келтс“ и „Ван Гог“ и прошлогодишњи победници „Гитаријаде“, "Szleth" из Ријеке.

Громогласним аплаузом посетиоци „Гитаријаде“ поздравили су и све волонтере који из године у годину дају велики допринос реализацији најстаријег фестивала.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво