Ал Ди Меола звезда прве вечери „Нишвила“

Под слоганом „Ка новим коридорима“ синоћ је на Нишкој тврђави почео џез фестивал „Нишвил“, који ће до 14. августа окупити 660 извођача на 110 концерата и 11 бина.

Ал Ди Меола звезда прве вечери „Нишвила“ Ал Ди Меола звезда прве вечери „Нишвила“

„Нишвил“, који је престижни лондонски лист Гардијан уврстио међу 10 најбољих џез фестивала у Европи, на Мејн стејџу отворио је нишки састав „Наисблу“, након кога је наступио „Белгрејд Диксиленд оркестра“, испраћен бурним аплаузом.

Том приликом је њиховом оснивачу, тромбонисти Љубомиру Матијаци, једном од пионира српске и СФРЈ џез сцене, уручена награда за животно дело којом „Нишвил“ традиционално подсећа на заслужне уметнике у тој области.

Матијаци је награду уручио градоначелник Ниша Дарко Булатовић који је рекао да очекује кроз будућу сарадњу бољу будућност за фестивал у Нишу.

Звезда прве вечери је био амерички гитариста италијанског порекла Ал Ди Меола.

Ни хладно време, облаци и киша нису омели бројне Нишлије, али и многе госте из земље и иностранства да дођу и уживају у првој вечери на Нишкој тврђави.

„Нишвил“ ће само у главном програму угостити 25 бендова, а публику очекују Сајрус Чеснат, Бастер Вилијамс и Лени Вајт (САД), Совето Кинч (Велика Британија), Олег Киријев и бенд „Орлан“ (Русија), "JazzCotech Dancers" (Велика Британија), Бил Еванс Банд (САД), „Шакатак“ (Велика Британија), „Танго енд џез квартет“ (Аргетина), Џос Стоун (Велика Британија), „Јури Хонинг квартет“ (Холандија), „Реми Паносијан трио“ (Француска).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво