„Инфинитив“ у петак на Зидићу

У наставку летњег серијала концерата Дома омладине Београда на популарном Зидићу, у петак ће се публици представити група „Инфинитив“.

Енергична тројка из Пожаревца која је окупљена под именом „Инфинитив“ (Infinitive) свира музику која се сврстава у оквире рок и метал жанра, а након успешног деби издања, за почетак следеће године најављују и други албум.

„Доста дуго смо се трудили да пронађемо адекватан опис за нашу музику, али никад у томе нисмо успели. Врло смо жанровски неограничени, па самим тим и прихватамо ризик да су ретки људи којима се свиђају баш све наше песме. Генерално се све што свирамо креће у рок и метал оквирима, има доста емотивних момената и у музици и у текстовима, чак се на тренутке окрећемо и традиционалним етно орнаментима, али публици остављамо да сами процене шта је то што свирамо“, објашњава басиста и певач Иван Костић.

Према његовим речима музички укуси чланова бенда су различити: „Слушамо рок, метал, гранџ и све што томе припада, па чак и електронску музику. Узоре смо можда увек понајвише гледали у домаћим музичарима, као што је на пример Немања Којић Којот“.

Састав „Инфинитив“, у којем су и Вук Јовановић (гитара и вокал) и Владимир Петровић (бубњеви), објавио је прошле године деби албум У бескрај, а почетком ове године синглом Верујем најавили су нови албум, планиран за почетак 2017. године.

„Људи, који су чули нову песму, и те како су задовољни, не сећам се да смо добили неки негативан коментар, али бисмо били задовољни и негативним коментарима када би више људи видело то што радимо“, истакао је Костић.

Чланови бенда још нису одлучили да ли ће нове песме представити у форми албума или ЕП-а, али најављују да може да се очекује бољи и зрелији бенд, јер су од претходног издања сазрели и као музичари и као људи.

Иван Костић је позвао публику да дође сутра испред ДОБ-а и упозна се са њиховим радом.

„Супер је наступати у центру главног града, као и то што је ово прилика да дођу и људи који можда нису планирали, али у пролазу сврате да чују бенд. Сваки наступ нам значи подједнако, јер на сваком дајемо апсолутно све од себе, па ће тако бити и сада“, обећао је певач „Инфинитива“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се