Џибони долази са „Фамилијом“ у Београд

Сплитски кантаутор Џибони, који је недавно објавио заједнички албум „Фамилија“ са Оливером Драгојевићем, враћа се пред београдску публику концертима 11. и 12. новембра у Центру „Сава“, у организацији промотерске куће „Лонг плеј“.

Џибони долази са „Фамилијом“ у Београд Џибони долази са „Фамилијом“ у Београд

Након што је данима унапред распродао три Центра „Сава“ у децембру 2014. године, Златан Стипишић-Џибони поново долази у престижну београдску дворану како би представио „свој део“ Фамилије.

„Наравно, београдска публика ће чути неке песме са Фамилије, али ће концерти бити пресек читавог мог рада. Нове песме заслужују да стоје са најбољим старима. Кад неко представља нови албум, зна удавити са новима песмама, или буде премало нових па је досадно. Треба испоштовати публику којој старе песме значе много. Али мораш свирати и нове, чиме показујеш да ниси за старо жељезо“, каже Џибони.

Некадашњи фронтмен сплитских хард рокера Осми путник Златан Стипишић се почетком деведесетих отиснуо у самосталну кантауторску каријеру, створивши јединствен музички израз спајањем савремених поп и рок струјања са звуковима типичним за далматински дух и подневље, што се може чути у мору хитова какви су Опрости, Жеђам, Либар, Темпера...

Током година Џибони је писао и песме за Оливера, међу којима треба издвојити Цесарицу, један од највећих и најзначајнијих хитова певачеве каријере.

Фамилија стиже сада као круна дугогодишњег пријатељства и сарадње двојице музичара. Осим неколико песама које на Фамилији пева Оливер, ту су и дуети Срећа и Моја си кућа, док Џибони сам изводи Онако, од ока, Бела фигура бела питура, Удица и Ниси више моја бол.

„Током једног дружења са Оливером показао сам му песме на којима сам радио. Дошли смо на идеју да их отпевамо заједно. И тако, ми певамо, свирамо, свако мало улазе Оливерови унуци, његова Весна је ту, моја Сања на телефону, цела фамилија је стално ту, и најбоље је да се албум зове 'Фамилија'. Обичај је да албум назовеш по песми, али је испало најспонтаније да се зове како је и настао“, објашњава Џибони.

Албум Фамилија, где је Џибони комплетан аутор музике и стихова, зачинило је учествовање врсних музичара какви су светски признати басиста Пино Паладино, бубњар Ману Каче, гитаристи Стив Стивенс, Влатко Стефановски и Мирослав Тадић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво