Новосадски „О радио“ у финалу борбе европских радио-станица

Омладински „О радио“ из Новог Сада учествује у недељу 24. априла у финалу међународног такмичења радио-станица „Радио битка“ (Radio Battle) у Фиренци, а противник ће му бити словеначки радио „Вал 202“. Финална радио битка из Фиренце уживо ће бити преношена на стримингу „О радија“, на интернет адреси www.oradio.rs, од 20 до 21 сат.

Публика ће моћи да гласа на Твитеру тако што ће уз сваки твит током тих сат времена битке додати и хаштег #radiobattleRS.

„Како би навијачи помогли О радију да победи, потребно је да уз сваки твит који пошаљу у недељу, од 20 до 21 сат, додају хаштег. Један гласач може да пошаље неограничен број порука, а броји се и сваки ретвит“, навели су са омладинског радија.

Такмичење је прошле године покренула италијанска радио станица РАИ Радио 2, чланица италијанског јавног сервиса. Циљ такмичења је да што више људи у Европи чује програме које стварају омладинске станице као и да се промовише музика и стваралаштво сваке од земаља учесница.

У такмичењу се ове године борило укупно 16 земаља по куп систему, а у сваком колу радио-станице су емитовале заједнички програм истовремено из студија у три земље, од којих је један студио увек био у Италији.

Противници новосадског О радија у финалној бици, словеначки Вал 202 се у финале пласирао победом над прошлогодишњим победником Летонијом.

У првом колу О радио је у директној борби освојио више гласова од немачке радио станице WDR Funkhouse Europa, док је у четвртфиналу био бољи од домаћина такмичења, италијанског РАИ Радио 2.

Полуфинални противник била је Јерменија која је одустала од такмичења због рата у тој земљи. О радио је део јавног сервиса Радио-телевизије Војводине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије