Дивна и у Новом Саду

Певачица Дивна Љубојевић концертом 23. априла у Синагоги у Новом Саду ће, као и претходно 21. априла у београдском Центру „Сава“, прославити 25 година рада свог хора „Мелоди“ и промовисати ЦД „Антологија најлепше духовне музике православног истока“, издат за ПГП РТС.

„Радујем се веома концерту у Синагоги! Пуно пута сам, још од студентских дана на Академији уметности у Новом Саду, са маестром Јагустом, певала у овом надахњујућем, вибрантном простору. Концерт ће, како и доликује, бити истог репертоара као у Центру 'Сава', но, вероватно захваљујући природи простора, другачијег извођачког набоја!“, поручује Дивна.

Улазница за концерт у новосадској Синагоги кошта 800 динара преко мреже gigstix.com. На дан концерта улазница ће бити 1.000 динара. Продаја почиње од 25. марта.

Концерт у Центру „Сава“ носи назив „Београд у сусрет Васкрсу“ и биће одржан под покровитељством градског Секретаријата за културу, у оквиру манифестације „Дани Београда“.

Публику у Центру „Сава“ 21. априла, каже Дивна, очекује „диван, визуелно обогаћен и музичким 'искоцима' освежен концерт!“.

„На репертоару ће бити византијска, српска, руска, грчка, бугарска духовна музика. На позорници ће са мном, као и увек, бити 'Мелоди', а у неком тренутку и драги гости. Гости су са нама увек о јубилејима и великим концертима“, најављује Дивна.

Са групом пријатеља Дивна је 1991. године у Београду основала хор и студио за духовну музику „Мелоди“. Од тада је са својим ансамблом одржала бројне солистичке концерте и наступала на реномираним фестивалима широм планете, објавивши 22 музичка издања у Србији и иностранству.

Дивна данас у свету ужива статус једног од највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине, и врхунског интерпретатора.

ЦД Антологија најлепше духовне музике православног истока ПГП РТС објавио је почетком марта и представља пресек онога што је Дивна снимала у протеклих четврт века. У питању су 23 најлепша дела српске, византијске и православне културне баштине. Антологија је њено прво издање за ПГП РТС.

„Славимо 25 година поштовања вере. Појати – то је најдуховнија и најрелигиознија ствар која се може догодити. То што Дивна ради препознаје се од Атлантика до Црног мора, од Егеја до Балтика“, сматра угледни новинар и публициста Петар Пеца Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије