„Концерт за Арсена“ у Центру „Сава“

У београдском Центру „Сава“ 9. априла биће одржан „Концерт за Арсена - Габи, Матија и пријатељи“ као омаж једном од највећих шансоњера Арсену Дедићу.

Супруга Арсена Дедића, Габи Новак, верује да ће са пријатељима који су се радо одазвали направити бар делић свега што је Дедић створио у животу и да ће то вече бити сећање пуно емоција.

„Врло сам узбуђена што ће један овако леп  догађај бити посвећен нашем Арсену, знам да га је Београд волео“, рекла је певачица Габи Новак на конференцији за новинаре.

Пијаниста и композитор Матија Дедић, син Габи и Арсена, сматра да је са мајком направио добар одабир гостију који ће певати песме његовог оца, од Бисере Велетанлић, преко Зафира и Васила Хаџиманова, до Зорана Предина и многих других.

„Златан Стипишић Џибони је пристао да буде са нама“, најавио је Дедић и открио да ће популарни хрватски музичар певати Лоше вино, песму за коју је Арсен Дедић писао стихове.

Концерт би требало да траје око два сата, а публика ће чути велике хитове славног кантаутора, као што су Све што знаш о мени, Кућа за птице, Пусти ме да спавам, Не плачи.

„Посебно бих истакао да опус филмске музике коју је писао Арсен, а коју ћу уз свој састав извести са 'Камератом Сербиком', под диригентском палицом Јосипа Цвитановића“, рекао је Дедић.

Новакова и Дедић су се осврнули и на недавну смрт глумца Драгана Николића, али не знају да ли ће Милена Дравић, супруга покојног глумца, доћи на концерт.

„Милену никад нисмо позивали на концерт, она је увек својевољно долазила, тако и на концерт 'Три диве' у Београду, на којем су наступале Габи Новак, Тереза Кесовија и Мери Цетинић и том приликом смо од ње добили цвеће“, присетила се она.

Арсен Дедић (1938-2015) један је од највећих и најоригиналнијих музичких ставралаца на овим просторима.

Компоновао је, писао текстове, како за себе, тако и за друге.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије