"The Vaccines" и "Tinariwen" на главној бини „Егзита“

Једна од најбољих концертних група савремене рок сцене, "The Vaccines", наступиће премијерно на „Егзиту“ у суботу, 9. јула.

Четверац из Лондона у званичном избору за најбољи британски бенд уживо, стао је раме уз раме са бендовима попут „Колдплеј“, „Мамфорд енд санс“, „Мјуз“ и „Ролингстонсима“.

"The Vaccines" критичари пореде са култним „Рамонсима“, а њихови албуми достижу прва места светских листа.

Чак је и њихов деби албум био најпродаванији 2011. године, а били су и добитници НМЕ награде за најбољи нови бенд.

Њима ће се на главној бини „Егзита“ придружити "Tinariwen", група стварних побуњеника против владе у Малију, који су оружје заменили гитарама из планетарно признање за своју уметност и постали један од најзначајнијих "world music" бендова.

Пустињски блузери власници су Греми награде за најбољи албум светске музике, а њиховом раду отворено се диве Боно Вокс, Карлос Сантана, Роберт Плант, Том Јорк, Хенри Ролинс и многи други.

На Петроварадинску тврђаву стижу и грчки рок састав "Tuber", "The Black Heart Rebellion" и новозеландски кантаутор Грејем Кенди.

„Егзит“ ће се ове године одржати од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави, а онда се „Егзит авантура“ наставља на обали Јадранског мора у оквиру „Си денс“ фестивала од 14. до 16. јула.

Наступе су потврдили Ели Гулдинг, Виз Калифа, "Hurts", Скрилекс, Бастил, Димитри Вегас и Лајк Мајк, Стормзи, Lost Frequencies, Соломун, Марко Карола, Робин Шулц, Ники Ромеро, Кок Спарер, Антифлег, „Даб пистолс“, ди-џеј Хајп, Енди Си и многи други.

Улазнице за „Егзит“ и „Си денс“ продају се по цени од 5.990, односно 3.990 динара, док комплет за оба фестивала кошта 6.990 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара