„Дисциплина кичме“ 28. маја у башти СКЦ-а

Група „Дисциплина кичме“ одржаће концерт 28. маја у башти Студентског културног центра Београда.

Није јубилеј, није прослава рођендана, ово је само велики концерт најмонолитније рок појаве на овим просторима, промоција најновијег албума Опет уз неизбежне ванвременске бучне хитове „Дисциплине кичме“ за све непоколебљиве, самодисциплиноване, на дистанци од зависника о моћи и шопинг центара, поручују организатори концерта.

Настала на темељима култног „Шарла Акробате“ 1981. године, „Дисциплина кичме“ басисте и певача Душана Којића Које наметнула се до сада као једно од најаутентичнијих и најутицајнијих имена српске и регионалне сцене.

Од минималистичког бас-бубањ дебија Свиђа ми се да ти не буде пријатно (1983), преко експеримента са дувачима као на Зелени зуб на планети досаде (1989) и енглеске верзије бенда током деведесетих, „Дисциплина“ је стигла до нове фазе рада са албумима Када кажеш музика, на шта тачно мислиш, реци ми (2007), Уф! (2011) и сада Опет.

„На новом албуму има доста сешн детаља. Концепт установљен на прошлом албуму Уф, примењен је и овде. Прва четири минута песме поштују поп строфа-рефрен образац, да би се касније група разиграла. Наравно, ритам и грув су основна идеја водиља, нема сувишних тонова“, објаснио је Којић.

Албум Опет, најављен је хит сингловима Само дисциплина, Овисник о моћи и Заборавили рокенрол, прво је издање бенда са новим бубњарем Радетом Вулићем-Вулом.

У „Дисциплини“ су и певачица Мања Ђорђевић и Игор Ђеке на усној хармоници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара