Луз Касал: Наступ у Србији је прилика да се прикажем као комплетна особа

Један од најзначајнијих светских вокала, шпанска звезда Луз Касал, одржаће вечерас концерт у Центру „Сава“ у оквиру 17. „Гитар арт фестивала“.

Луз Касал: Наступ у Србији је прилика да се прикажем као комплетна особа Луз Касал: Наступ у Србији је прилика да се прикажем као комплетна особа

Позната српској публици првенствено по нумерама Piensa en mi и Un ano de amor из филма Високе потпетице Педра Алмодавара, али и по песми Madrugas из другог дела филма Монтевидео, видимо се Драгана Бјелогрлића, Касал је за вечерашњи наступ најавила путовање кроз 13 албума колико их је снимила.

Касалова је на конференцији за новинаре рекла да ће пред београдском публиком извести најрепрезентативније нумере из своје богате каријере дуге више од три деценије.

У изјави за РТС, истакла је следеће: „Наступ у Србији, у Београду је прилика да се прикажем као комплетна особа, као одговорна али и као емотивна особа. И да те своје емоције пренесем публици кроз емоцију. Свака песма је на свој начин, као један свемир, као један свет. Ја не певам све песме на исти начин, већ преносим емоцију коју садржи песма“.

На концерту, који ће бити прожет гитарским деоницама, специјално припремљеним за ову прилику, Касалову ће пратити квинтет који чине Хуан Керо (гитара), Хорхе Ф. Ојеа (гитара), Педро Отео (бас), Тино Ди Гералдо (бубњеви) и Франциско Рубио (клавир).

Луз Касал једна је од најпризнатијих шпанских уметница са албумима продатих у више од пет милиона примерака уз бројна компилацијска издања.

Публика широм света је препознаје хитовима A contraluz, Como la flor prometida и Un mar de confianza уз чувене нумере Mi confianza, Historia de un amor, Se Feliz или Negra Sombra из Оскаром награђеног филма Mar adentro редитеља Алехандра Аменабара.

Опус чувених филмских песама заокружила је насловном нумером филма Зачарана шума, за коју је освојила и престижну Гоја награду.

Поред бројних признања у Шпанији, те уручених златних кључева Мадрида и Париза, Касалова је добила и специјалну награду Греми за животно дело, као и престижни француски Орден уметности и књижевности.

Победу над раком дојке обележила је веома интимним албумом Vida Toxica (2007) инспирисаним тешким хемотерапијама и по сопственом признању, често безизлазним стањима из којих се на светску сцену вратила снажнија него икад.

Само три године касније поново јој је дијагностикован рак са којим се поново изборила и победила 2012. године вративши се на сцену са три нове песме и компилацијом џез нумера Un ramo de rosas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара