Жереми Жув, Рафаела Смитс и фламенко секстет на Гитар арту

Француски музичар Жереми Жув, амбасадор класичне гитаре широм света, призната белгијска уметница Рафаела Смитс и фламенко секстет из Кордобе наступиће вечерас у Дому омладине Београд, у оквиру трећег дана 17. Гитар арт фестивала.

Путовањима по свету и снимцима, Жереми Жув настоји да усклади класичну гитару са модерним временом.

Студирање код значајних уметника као што су Алберто Понс и Роланд Диенс изазвало је у њему дубоку љубав и поштовање према манускрипту, бескрајну потрагу за лепим звуком и разумевање архитектуре дела које интерпретира.

И поред изузетних достигнућа - награда на Конзерваторијуму у Паризу у 13. години, прва европска турнеја у 16. години, победа на међународном такмичењу у Мексику - Жереми Жув је сачувао искреност у својој уметности.

Током 2003. године био је на петомесечној турнеји по Северној Америци.

Рафаела Смитс свира гитару са осам жица и историјске инструменте широм сврета. Снимила је 20 албума, ужива велики међународни углед и важи за одличног професора гитаре и камерне музике.

Често је позивају да буде члан жирија на међународним такмичењима због њене прецизности и способности да комбинује своје професионалне вештине са сјајним осећајем емпатије.

Фламенко секстет који су основали браћа Алфонсо и Мигел Линарес представиће београдској публици први пут симфонијски фламенко у коме су осим гитаре, равноправно заступљени и виола, обоа, виолончело, перкусије и глас.

Млади музичари и композитори, браћа Линарес, негују културу своје родне Андалузије, а традиционалне фламенко елементе интерпретирају у модерном духу, пишу композиције инспирисани поезијом познатих песника, али и различитим крајевима Шпаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара