Упознајте на РТС-у најбоље оркестре Србије!

Од 11. марта, када ће на Првом програму РТС-а с почетком у 22 часа бити емитована прва емисија, гледаоци РТС-а моћи ће да прате нови шоу-програм „Најбољи оркестри Србије“. У емисији ћемо сваког петка упознати нове такмичаре, а први од њих су оркестри „Етно фјуел“, „Жаоке“ и „Гитарнет“.

Упознајте на РТС-у најбоље оркестре Србије! Упознајте на РТС-у најбоље оркестре Србије!

Домаћин новог музичког шоу-програма је прослављени српски глумац Гордан Кичић.

На представљању ТВ такмичења Најбољи оркестри Србије, одржаном у холу Радио-телевизије Србије, Кичић је истакао да као домаћин не сме да има фаворите. Иако пева и свира, није открио да ли ће гледаоци моћи да га виде и у тој улози. 

О томе ко ће однети победу у првој емисији, одлучиће Дејан Петровић, Ана Станић и Владимир Граић. Осим њих, Гордан ће угостити и специјалне госте изненађења.

Редитељ емисије Најбољи оркестри Србије је Станко Црнобрња, сценариста и уредник програма Милорад Милинковић, а о добром звуку брину Драгољуб Марковић и Влада Неговановић.

Оркестри који ће учествовати у шоу-програму Најбољи оркестри Србије припадају различитим жанровима и одговараће на припремљене задатке жирија.

Задаци представљају изазов за оркестре, који ће дати све од себе да оригинално аранжирају и изведу најлепше песме најразличитијих жанрова.

У стилизованом, сценографски адаптираном простору, постављене су три сцене за оркестре који се такмиче. Пред публиком и жиријем, сваког петка представиће се по три нова извођача.

Лед пробијају и у првој емисији се боре за победу оркестри „Етно фјуел“, „Жаоке“ и „Гитарнет“.

„Етно фјуел“ чини пет чланова окупљених око исте идеје – да се народна музика Србије и Балкана на прихватљив и модеран начин приближи младим поколењима, а у новом оделу прикаже генерацијама које су уз њу расле.

Група „Жаоке“ може се похвалити огромном ширином музичког репертоара која је поткована појединачним искуством сваког члана, али и заједничким десетогодишњим радом. Осим тога што сви чланови свирају, такође су и одлични вокали.

„Гитарнет“ је фантастична четворка која вас покреће да избаците сву енергију из себе. Овај импровизациони квартет је скуп музичара, који воле да комуницирају кроз звукове својих инструмената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара