Масимо пред распродатим Центром „Сава“!

Певач Масимо Савић је у недељу увече, за Дан заљубљених, у Центру „Сава“ Београђанима приредио спектакуларни концерт на коме је своје хитове одсвирао у новим аранжманима са камерним оркестром „Загребачки солисти“.

Масимо пред распродатим Центром „Сава“! Масимо пред распродатим Центром „Сава“!

Пред препуну дворану Масимо је изашао сам, са акустичном гитаром. Изведбом дирљиве God Only Knows групе "Beach Boys", Масимо је одао почаст недавно преминулом великану Дејвиду Боувију, који је ту песму својевремено обрадио.

„Уз Боувија сам схватио да се у музици могу помешати естетика и памет“, објаснио је Масимо.

Да је у одличној вокалној форми, Масимо је показао већ у следећој песми Сјај у тами, коју је извео у пратњи свог бенда. У наредној песми Љубав, са албума Сунце се поново рађа из 2008. године, виолина Бруна Урлића је повремено личила на саксофон.

Потом се на сцени појавио прави саксофониста, врсни Игор Гержина, који је у елегантној нумери Испод неког другог неба са актуелног албума 1 дан љубави из 2015. године одушевио посетиоце Центра „Сава“.

Затим је Масимо одао почаст Арсену Дедићу, још једном великану који је недавно преминуо, рекавши да је било дивно имати таквог ментора и да је имао среће да се окрзне о његов таленат.

Саксофониста Гержина украсио је песму са Арсеновим стиховима Да могу, па су на сцену изашли „Загребачки солисти“.

Са Масимом и његовим бендом, „Солисти“ су остали до краја концерта, а прво су извели Сретан пут, са албума Додирни ме случајно из 2012. године. Заређали су се Разлог, суптилна Тишина, као и три композиције са последњег албума – 1 дан љубави са својим океанским клавијатурама, плесна Кладим се на нас и Не дам гријеху на тебе.

Уследиле су Само један дан и Странац у ноћи, песме с којима је Масимо 1987. године, после распада групе "Dorian Gray", отпочео солистичку каријеру у великом стилу. За Само један дан је Масимо рекао да ретко кад изводи ту ствар, и да је ово прави момент за њу, а раскошног Странца хорски је отпевала публика.

Потом је изведена песма Сузе су нам стале на пут, а следиле су Само за твоје очи, Одједном ти, Зар више нема нас... Званични део концерта окончан је песмом Круг у житу.

Масимо, бенд и „Загребачки солисти“ вратили су се на бис са Бацила је све низ ријеку, а после два и по часа, уз заслужене овације београдске публике, концерт је затворила величанствена Све ће то мила моја прекрити рузмарин сњегови и шаш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара