Читај ми!

Брендон Луис: Чисте емоције ми дају покретачку снагу

Афроамерички саксофониста нове генерације џез музичара, Џејмс Брендон Луис, чија музика превазилази жанровска ограничења и преиспитује друштвене околности, наступиће у четвртак, другог дана 31. Београдског џез фестивала.

Брендон Луис: Чисте емоције ми дају покретачку снагу Брендон Луис: Чисте емоције ми дају покретачку снагу

Београдској публици Џејмс Брендон Луис представиће нумере са новог албума Days of FreeMan, али и са претходног издања Divine Travels.

У својим композицијама Луис комбинује госпел, r'n'b и џез и каже да га инспиришу чисте емоције различитих музичких жанрова, које му дају покретачку снагу.

„Постоје приче иза музике проживљених живота, као и оних који још трају и који је тако обликују, дајући јој истовремено могућност да се од беживотних страница трансформишу у живе музичке приче. Природно ми је да слушам различите жанрове и да комуницирам са њима, стварајући на тај начин једну комплетну слику“, објаснио је Луис.

Последњи албум, у који је укључио и хип-хоп, представља „музички одраз његовог одрастања и детињства у Буфалу“.

„Хип-хоп је био веома популаран у мојој породици. Мој старији брат је пуштао хип-хоп током целог дана, сваког дана, и то веома гласно што је иритирало моју мајку. Будући да сам био окружен тиме, та музика је постала део мог живота“, испричао је познати музичар.

На својим албумима Луис је сарађивао са Вилијамом Паркером, Џералдом Кливером, Џамалдин Такумoм и Рудијем Ројстоном, што је, признаје, било занимљиво и истовремено изазовно.

„Свирање са људима који су много искуснији од тебе даје ти мотивацију да заиста свираш и да не будеш пасивни музичар. Количина искуства коју сам стекао захваљујући овим музичарима, олакшала ми је да пронађем свој музички пут“, истакао је прослављени саксофониста.

Делећи бину са популарним џез и поп музичарима, Луис је научио да су слушање и присутност у одређеној музичкој ситуацији врло битне: „Да би музика долазила из срца веома је битно све те факторе узети у обзир“.

О поруци своје музике, Брендон Луис каже да музика и уметност заједно потичу од живота који су већ проживљени, али и оних који трају.

„Појединац у свом путовању има слободу избора да изрази шта је у његовом срцу, души и уму у том тренутку, и то без икаквих баријера, срама или извињења“, истакао је Луис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво