Читај ми!

У „Боемској рапсодији“, Меркјури признаје да је хомосексуалац?

Један од највећих хитова у историји модерне музике, "Bohemian Rhapsody", објављена је 31. октобра 1975. године. Само у Енглеској, продата је у више од два и по милиона примерака. Од тада се редовно налази на листама најбољих песама свих времена, али значење њених стихова никада није било откривено.

У „Боемској рапсодији“, Меркјури признаје да је хомосексуалац? У „Боемској рапсодији“, Меркјури признаје да је хомосексуалац?

Фреди Меркјури, покојни фронтмен групе „Квин“, једном је рекао да песма говори о везама, али је остао недоречен, а значење стихова чувене Боемске рапсодије нису желели да открију ни други чланови бенда.

Четрдесет година касније, ауторка Фредијеве биографије, Лесли Ен Џонс, тврди да стихови носе тајну поруку – Фреди у њој признаје да је хомосексуалац.

С том изјавом слаже се и текстописац Тим Рајс, који је добро познавао Фредија.

„Мени је прилично очигледно да је то Фредијево признање. Разговарао сам о томе са 'Квиновим' бубњарем Роџером Тејлором. Порука је јасна, Фреди је признао да је хомосексуалац“, сматра Рајс.

„У стиху Mama, I just killed a man (Мама, управо сам убио човека), Фреди је убио старог себе, особу која је дотад био. Стих Put a gun against his head, pulled my trigger, now he's dead (Прислонио сам му пиштољ уз главу, повукао обарач и сада је мртав), значи да је дотадашња, хетеро особа, мртва. Уништио је особу која је покушавао да буде и сад покушава да живи са новим Фредијем“, рекао је Рајс.

Према његовим речима, стих I see a little silhouetto of a man (Видим малу сенку човека) говори о томе да га још прогања то што је урадио.

„Кад год чујем ту песму, видим га како покушава да се реши једног и прихватити другог Фредија. Да ли је успео? Мислим да се добро носио с тим“, тврди Рајс.

Лесли Ен Џонс тврди да је питала Фредија да ли је песма признање да је хомосексуалац, а он се насмејао, и након краће паузе рекао да није тренутак за то.

Она тврди да јој је његов љубавник, Џим Хатон, то и потврдио након Фредијеве смрти.

„Била си у праву, никад није јавно намеравао да призна, морао је да глуми хетеро особу због своје породице. Била је то Фредијева исповест о томе какав је живот могао да му буде, колико би био срећнији да је могао да буде оно што јесте. Свет је добио прилику да чује маштовито ремек-дело, комплексно и слојевито, с једноставном поруком. Та песма је била оно што је Фреди истински био“, рекао јој је Хатон.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво