Читај ми!

Будућност џеза на 31. Џез фестивалу

Више од 80 џез уметника на 18 концерата! Београдски џез фестивал, у организацији и продукцији Дома омладине, у свом 31. издању представља Будућност џеза – будуће звезде светске џез сцене – од 28. октобра до 1. новембра 2015. године.

Будућност џеза на 31. Џез фестивалу Будућност џеза на 31. Џез фестивалу

Током велике београдске смотре џез звука публику очекује један од најразноврснијих програма у историји овог фестивала, са укупно 18 концерата и више од 80 најактуелнијих џез уметника, пре свега из САД, а потом из Аустрије, Данске, Италије, Немачке, Норвешке, Португалије, Шпаније, Шведске, Турске, Хрватске, Словеније и Србије, који ће наступити у Дому омладине Београда.

Ширећи видике ка новим географским областима на којима се џез свира, у српској престоници ће гостовати хероина џез пијанизма из далеког Јапана, а Београдски џез фестивал премијерно представља и уметнике из Турске.

Београдски џез фестивал истиче се међу интернационалним културним дешавањима у нашој земљи. Основан 1971. године, наш најстарији и најугледнији џез фестивал није могао да промакне великој пажњи широм света.

Фестивал је недавно учествовао на Европској џез конференцији, као једини џез фестивал из Србије, што је почетак нашег активног учешћа у Европској џез мрежи.

Овим је још једном потврђена чињеница да џез фестивал у Београду ужива највиши реноме кад је у питању светска џез сцена и да у нашој средини испуњава мисију промовисања музичке уметности, као једна од водећих међународних манифестација овог типа, наводе организатори фестивала.

Прошлогодишње, јубиларно 30. издање Џез фестивала остварило је нове рекорде у броју посетилаца, нарочито кад је у питању млада публика: 15.000 посета, број је којим се не могу похвалити многи џез фестивали.

У 31. издању фестивал траје дан дуже, захваљујући додатној, посебној концертној вечери 28. октобра, у оквиру које ће бити представљени највећи џез таленти из Србије и дијаспоре, уз промоције њихових нових албума (Владимир Костадиновић, "Naked", "Hashima").

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се