Читај ми!

„Електрични оргазам“ траје већ 35 година!

Група „Електрични оргазам“ обележиће 35 година постојања концертом у понедељак, 26. децембра, у дворани „Американа“ Дома омладине Београда, у оквиру слављеничке турнеје која ће обухватити још неколико градова Србије.

„Електрични оргазам“ траје већ 35 година! „Електрични оргазам“ траје већ 35 година!

„Свираћемо пресек целе каријере, од првог до последњег албума, значи око два сата највећих хитова. Планирамо да изведемо и једну нову ствар као најаву албума ког планирамо да објавимо идуће године, али и неке песме као што су Locomotion и Секс, дрога, насиље и страх које доста дуго нисмо свирали у Београду“, најавио је гитариста и певач Срђан Гојковић-Гиле, наводи се у саопштењу „Лонг плеја“.

Током 35 година постојања „Електрични оргазам“ се показао као један од најзначајнијих домаћих бендова, објавивши низ утицајних и жанровски изузетно разноликих албума као што су новоталасни деби Електрични оргазам, психоделични Лишће прекрива Лисабон, рокенрол Дисторзија и живи Браћо и сестре, еклектични Зашто да не или последњи, грувајуће фанкоидни То што видиш то и јесте (2010).

„Много генерација смо одшколовали, тако да очекујем на концерту 26. децембра у ДОБ-у оне који су нас слушали 1980-тих, 1990-тих и 2000-тих, али и известан број људи којима ће то бити први Оргазам у животу“, каже Гојковић поводом повратка бенда пред београдску публику после две године паузе.

„Електрични оргазам“ је био основан са идејом да одсвира само један концерт. Наиме, Гојковић (тада бубњар), клавијатуриста Љубомир Ђукић и гитариста Љубомир Јовановић-Јовец у београдској кафани “„Морнар“” 13. јануара 1980. године основали су Електрични оргазам, као једнократну предгрупу за концерт њиховог матичног бенда Хипнотисано пиле.

Након те једне свирке Гојковић каже да су „укапирали да је обрнуто, да је 'Електрични оргазам' главни бенд, а да се 'Хипнотисано пиле' распада".

„Није ништа упућивало да ће 'Електрични оргазам' бити нешто важно, поготово што на почетку нисмо имали ништа осим имена. Мени је невероватно да је бенд замишљен од данас до сутра напунио 35 година“, додао је Гојковић.

Цена улазнице за концерт је 1.000 динара на благајни ДОБ-а, односно преко мреже „Евентим“. Улазнице ће од 1. децембра до 25. децембра коштати 1.200 динара, а на дан концерта 1.500 динара.

Остали датуми и радови слављеничке турнеје биће саопштени ускоро.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се