Читај ми!

Први албум "Cardinal Point"-а, па одмах међу најбољима

Албум "Spit On Trust And Reliance", деби издање састава "Cardinal Point", од раније јавности познатог као група "GodDamn", сврстано је међу најбоља деби издања на простору бивше Југославије ове године.

Први албум "Cardinal Point"-а, па одмах међу најбољима  Први албум "Cardinal Point"-а, па одмах међу најбољима

Издат под етикетом "Nocturne Media", албум Spit On Trust And Reliance има 11 нумера и једну бонус нумеру.

„Како бисмо све подигли на виши, озбиљнији и професионалнији ниво, услед брзог настанка нових бендова у свету са истим или сличним именом, одлучили смо да наш први назив 'GodDamn' променимо у 'Cardinal Point', чиме желимо директно да укажемо на жанр, стил и пркосно поносан став“, још раније су објаснили чланови бенда Миодраг Димитријевић Шима (вокал, гитара), Милан Стојковић Зверко (бубњеви), Милан Стефановић (гитара) и Дејан Митић (бас гитара).

Изласку албума, снимљеном у студију „3x2“, под продуцентским палицама Стефана Гаћеше и Владимира Здравковића, претходило је трогодишње каљење кроз концертне наступе, као и успешна учешћа на скоро свим релевантним демо фестивалима у региону, попут Гитаријаде у Зајечару, „Демофеста“ у Бањалуци, "Belgrade Demo Fest"-a, "Reload" фестивала, али и у ревијалним програмима на фестивалима широм Србије и Македоније.

„Због пркосно поносног става према нашем географском положају уинатили смо се против наших празних џепова и туђих усијаних глава, пресекли у одлуци и упутили се у студио на другом крају наше земље. У студију смо и радили и спавали читавих месец дана. Било је занимљиво, узбудљиво, мукотрпно, напорно...“, истичу момци из бенда додајући да су добили производ на који су они, као и продуцент и издавач, веома поносни.

Нестрпљиви да албум Spit On Trust And Reliance презентују Србији и региону, а касније (како кажу: „Што да не?“) и у остатку Европе и Америци, чланови "Cardinal Point"-а наглашавају да су песме већ пуштане на радио станицама у Русији, Белгији и Великој Британији.

Осим на це-деу, албум четворке из Врања доступан је и путем сервиса као што су Амазон, Ајтјунс, Дизер, Спотифај, Јутјуб.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се