Читај ми!

Тимберлејк у Кући славних у Мемфису

Амерички певач Џастин Тимберлејк примљен је у Кућу славних у Мемфису, што је, како је рекао, највећа част коју је икада добио.

Током свечаности, којој је у суботу вече присуствовало око 2.100 људи, Тимберлејк је, имитирајући соул певаче Ала Грина и Отиса Рединга, отпевао њихове песме Love and Happiness и (Sittin' On) The Dock of the Bay.

На сцени му се придружио још један нови члан Куће славних, Сем Мур, из дуета Сем и Дејв, с којим је отпевао њихову песму Hold On, I'm Comin'.

„Ово је најбоља ствар која ми се икада десила“, рекао је Тимберлејк, који је рођен у Мемфису, а током своје музичке каријере добио је неколико награда Еми и Греми и глумио у неколико филмова, преноси Бета.

„Гремији су политички. Емији су политички. Мемфис није политички. А немојте да почнем о Холивуду“, додао је касније певач.

Кућа славних у Мемфису прима музичаре и извођаче који су повезани с Мемфисом, познатим као колевком блуза, соула, R&B-ја и рокенрола.

Ове године, поред Тимберлејка, примљени су и дует Сем и Дејв, гитариста Скоти Мур који је свирао с Елвисом Прислијем, бубњар бенда "Booker T. & the M.G.'s", Ал Џексон, певачица Алберта Хантер, пијаниста Мемфис Слим и певач Чарли Рич.

Награду у име Скотија Мура примио је гитариста „Ролингстонса“, Кит Ричардс, који се захвалио Муру због утицаја који је имао на његову каријеру.

Кратким филмом одата је почаст блуз певачу Б. Б. Кингу, који је умро ове године.

Међу члановима Куће славних у Мемфису су Елвис Присли, Отис Рединг, хип-хоп група "Three 6 Mafia", рок бенд „Биг стар“, блуз гитариста Алберт Кинг и соул певачица Карла Томас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се