Читај ми!

Хозе Гонзалес 8. новембра у Дому омладине

Шведска звезда аргентинског порекла Хозе Гонзалес наступиће 8. новембра у сали „Американа“ Дома омладине. „Културни револуционар“ показаће београдској публици естетику „тишине као нове буке“.

Хозе Гонзалес 8. новембра у Дому омладине Хозе Гонзалес 8. новембра у Дому омладине

Популарни музичар Хозе Гонзалес доказао је да и у данашње време добар певач са одличним текстом песме и праћен само акустичном гитаром, може бити културни херој, наведено је у саопштењу ДОБ-а, преноси Танјуг.

Његова прва два велика албума, Veneer и In Our Nature, означила су појаву једног оригиналног емотивног гласа.

Гонзалесова интимна поезија уз гитару погађала је суштину теме усамљености у свету који је само наизглед све повезанији, док су људи у њему све удаљенији.

Ослањајући се на стваралаштво Ника Дрејка, али „без фаталне дозе уклетости“, заједно са "Kings of Convenience" високо је лансирао нову естетику „тишине као нове буке“, правећи малу културну револуцију која још траје.

Надахнуте обраде групе "Massive Attack", Кајли Миног, Бруса Спрингстина и бенда "Knife", само су учврстиле његову велику популарност међу генерацијама које су одрасле са „ајфоном“ или слушају музику само са интернета.

У последње време врло су слушане Гонзалесове песме Killing for Love, Stay Alive и Down the Line.

Европска турнеја, на којој праћен бендом промовише трећи албум Vestiges and Claws, представља Хозеа Гонзалеса као зрелог аутора, а Дом омладине најављује концерт нежних мелодија и осетљивих стихова.

„Уколико прижељкујете да се неко само вама обрати кроз музику, бићете 8. новембра у Дому омладине Београда, јер са Хозеом, сви који умеју да у тишини слушају своја осећања, знају да имају неког ко уме да прича о њима", поручују из ДОБ-а.

Улазнице по цени од 1.200 динара су у претпродаји преко „Евентим“ мреже.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се