Читај ми!

Кубанци у Белој кући: Наступио "Buena Vista Social Club"

Кубански оркестар "Buena Vista Social Club" свирао је ноћас на пријему у Белој кући поводом обележавања Месеца хиспано баштине и 25. годишњице Иницијативе Беле куће за образовање Латиноамериканаца.

Бела кућа саопштила је да је "Buena Vista Social Club" први кубански оркестар који је тамо наступио после више од 50 година, преноси Бета.

„Дивно је што сте овде“, рекао је председник САД Барак Обама, додајући да је својевремено купио це-де с документарним филмом о том оркестру.

Вашингтон и Хавана су крајем прошле године, после пола века, поново успоставиле дипломатске односе.

Председници Барак Обама и Раул Кастро су се од тада два пута састали и више пута разговарали телефоном.

Обама је стигао након последње песме и пред присутнима рекао колико цени њихову музику.

„Већ скоро две деценије, ова група је симбол снажних веза између америчког и кубанског народа - обвезнице пријатељства, културе и, наравно, музике“, рекао је председник САД.

„Само се надам да ће уживати у свом боравку овде. И надам се да ћу и ја за неколико година изгледати толико добро као и они“, додао је Обама. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво