Читај ми!

„Тангира ме“ – три дана плеса, концерата...

Концерти групе „Тангуанго“, велике плесне вечери, трибине, презентације, наступи плесних парова, јавни часови, модна ревија и још много тога обећавају организатори првог фестивала аргентинског танга посвећеног стваралаштву деце и младих. „Тангира ме“ ће се одржати у СКЦ-у од 16. до 18. октобра.

„Тангира ме“ – три дана плеса, концерата... „Тангира ме“ – три дана плеса, концерата...

Упркос томе што је посвећен стваралаштву деце и младих, по чему је јединствен у свету, фестивал „Тангира ме“ намењен је људима свих генерација који желе да се, кроз музику, плес и предавања, упознају са културом старом преко 130 година.

За њих ће бити организована мултимедијална презентација аргентинског танга, у петак од 19.30 часова. Догађај ће обухватити и три концерта оркестра „Тангуанго“, а најслађи ће бити онај централни, у суботу од 20 часова, на коме ће девојке из састава бити појачане својим ученицама и ученицима са којима ће извести неке од најпознатијих танго композиција.

„Тангуанго“ ће свирати и на великој плесној вечери, у петак, а као централни део суботње плесне вечери, наступиће млади плесни парови Института „Танго натурал“, који се већ годинама професионално баве овим плесом.

Позване су све генерације, а у оквиру фестивала биће организовано и неколико јавних часова, специјално за студенте и средњошколце. Сви ови догађаји, изузев средњошколског који се одржава у Театру 78, организоваће се у Великој сали Студентског културног центра.

„Танго је глобални феномен - светски језик тела. Иако атрактиван као сценска уметност, он је, на првом месту друштвени плес, а његова филозофија од нас тражи да будемо осећајна људска бића. А када осећамо, више нисмо сами. Постајемо једно са светом око нас. Почињемо да делимо, да саосећамо. Тангира нас“, објашњавају у „Танго натуралу“ идеју за назив овог јединственог догађаја.

Као вероватно највећа танго организација ван Буенос Ајреса, Институт „Танго натурал“ иза себе има велики број пројеката који су ову дивну културу приближили хиљадама људи у Србији и региону. По броју основаца, средњошколаца и студената укључених у ове пројекте, ова организација је лидер у Европи, што Београд ставља на место једне од најпривлачнијих светских танго дестинација.

„Да би танго, а и свака друга заједница, била складна и заокружена, потребно је да у њеном развоју учествују све генерације. Ипак, као и у животу, ентузијазам младих јесте оно што доноси динамику и промене. Овај фестивал посвећен је стваралаштву тих генерација и свима онима који на живот гледају као на плес, а на изазове као на нешто што ће плесу дати нове боје и још занимљивија решења“, поручују из „Танго натурала“.

За оне који желе да сазнају нешто више о искуствима Института и просветних радника када је у питању улога танга у систему образовања, организована је трибина у Малој сали СКЦ-а, у суботу, са почетком од 18 часова.

Детаљан распоред фестивала може се наћи на сајту „Танго натурала“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво