Читај ми!

Бебеково дуго маштање о другачијим концертима

Жељко Бебек, у сусрет свом наступу 4. новембра у Центру „Сава“, каже да већ дуги низ година машта о концептуално другачијем приступу концертима, јер је током целе своје каријере, дуге 40 година, био певач у рок бенду.

Пре годину дана одржао сам сјајан концерт у Вараждину, када сам наступио искључиво уз Тамбурашки оркестар Центра за традицијску културу Вараждин. Тада сам из прве руке чуо и осетио колико другачије могу звучати неке моје старе песме, рекао је Жељко Бебек, јавља Танјуг.

Некадашњи певач „Бијелог дугмета“ подсетио је да је премијерно представљање пројекта сарадње са тамбурашким и симфонијским оркестрима имао летос у Дубровнику и најавио да турнеју званично почиње 2. новембра у Концертној дворани Ватрослава Лисинског у Загребу.

Наступ у Центар „Сава“ биће његов први велики солистички концерт у Београду. 

Концертна турнеја Жељко Бебек & симфонијски и тамбурашки оркестар круна је Бебекове успешне каријере дуге четири деценије.

Певачу познатом широм региона на сцени ће се придружити 60 музичара, чланова Симфонијског оркестра, уз Тамбурашки оркестар Центра за традицијску културу из Вараждина, као и Бебеков пратећи рок бенд.

Жељко Бебек се винуо у врх музичке сцене некадашње Југославије почетком седамдесетих година 20. века као фронтмен бенда „Бијело дугме“ и постао синоним најплоднијег музичког раздобља групе коју је напустио 1984. године када је започео соло каријеру.

Од култног албума Кад би' био бијело дугме, Бебек је са „Бијелим дугметом“ објавио девет студијских албума, затим 12 соло албума, неколико лајв издања и више компилација синглова, а протекле године је објављена његова антологија са четири це-деа.

Иза продукције концертне турнеје Жељко Бебек & симфонијски и тамбурашки оркестар стоје продуцент Томислав Кашљевић, музичари Бранимир Михаљевић и Анте Гело, који је писао нове аранжмане за песме, и диригент Јосип Цвитановић.

Улазнице за концерт у Центру „Сава“ продају се по цени од 2.000, 2.300, 2.600 и 2.900 динара, а након Београда, Бебек турнеју наставља у Љубљани, Сарајеву, Бања Луци, Скопљу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво