Бочели издаје албум са филмским хитовима!

Са 85 милиона продатих албума, слепи италијански тенор Андреа Бочели је најпродаванији певач свих времена на пољу класичне музике. Међутим, његов најновији пројекат, најављен за 23. октобар, не тиче се оперске музике.

Како преноси Ројтерс, 57-годишњи певач, који се прославио почетком 1990-их као штићеник великог Лучана Паваротија, требало би ускоро да изда нови албум, Cinema, са песмама из филмова, од Марије из Приче са западне стране до Brucia la terra из Кума.

Албум, који ће изаћи 23. октобра, садржи и дует са поп звездом Аријаном Гранде с којом изводи песму E piu ti penso из филма Било једном у Америци.

„Јако волим ту врсту музике. Зашто? Зато јер је филмска музика као велико поље по ком композитори могу слободно да лутају“, рекао је Бочели.

Популарни тенор, који је почетком године издао албум са аријама из Пучинијеве опере „Турандот“, досад је снимио 11 албума оперске музике.

За њега не постоји разлика у извођењу романтичних балада, кросовер музике и опере.

„Мислим да у основи постоји само један начин певања. Оно што се мења је атмосфера. Свака песма зато захтева другачији приступ, али је певање исто, као што је и техника певања иста", објаснио је Бочели за Ројтерс.

Иако је певао за светске лидере, укључујући и папу Фрању, Бочели је најпоноснији на то што на својим концертима успева да испуни стадионе.

„Чудно је то кад помислите да многи људи путују из далека, плаћају често скупе карте да би чули мој глас. То је за мене нешто невероватно. Мени је љубав тих људи најважнија“, закључио је славни тенор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво