Читај ми!

Холивудској легенди и композитору награда за животно дело

Композитор Џон Вилијамс, аутор музике за „Ратове звезда“, „Ајкулу“, „Индијану Џонса“ и „Харија Потера“ добиће награду за животно дело Америчког филмског института.

Вилијамсу (83) ће признање бити уручено на гала вечери идуће године у Лос Анђелесу. „Џон Вилијамс је написао саундтрек наших живота“, рекао је председавајући одбора АФИ сер Хауард Стрингер.

„Ноту по ноту, кроз акорде, његова генијална способност да споји музику са филмовима подигла је ову уметничку форму до симфонијских нивоа и инспирисала генерације публике да уживају у магији филма“, истакао је Стрингер.

Вилијамс је аутор музике за више од 150 филмова од којих су многи незаобилазне ставке поп културе попут Ратова звезда и Парка из доба јуре. Често сарађује са Стивеном Спилбергом.

Добитник је пет Оскара, а за награду Америчке академије за филм био је номинован 49 пута.

Међу другим добитницима АФИ награде за животно дело су Спилберг, Алфред Хичкок, Том Хенкс, Елизабет Тејлор, Џејн Фонда, Стив Мартин, Роберт Дениро, Ал Паћино и многи други.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво