Читај ми!

Марчело и „Елементал“ сутра у Хали спортова

Марко Шелић Марчело одржаће сутра у Хали спортова највећи концерт у својој каријери, а публику очекују и хрватска група „Елементал“, десеточлани гудачки оркестар, дувачки трио, хор и бенд „Напети квинтет“.

Марчело и „Елементал“ сутра у Хали спортова Марчело и „Елементал“ сутра у Хали спортова

„Када се каже највећи концерт, не мислимо само на величину простора, већ и на програм који планирамо да изведемо. Велики број људи, који дође у Халу спортова, већ је вероватно био у прилици да нас чује, али овога пута желимо да им приредимо шоу какав од нас раније нису могли да виде“, објаснио је Марчело, преноси Танјуг.

О разлозима за велики концерт баш у овом тренутку, Шелић је Танјугу рекао да је пета плоча добар повод за слоган Дошло време да се пребројимо.

„Мораш једном да пробаш да се играш нечег таквог, а учинило ми се да је дошло време да видимо колико има заинтересоване публике за оно што радимо. Мислим то и у једном ширем смислу, јер све што је алтернативно, а тако ћемо назвати све што се не бави кичерајем и шундом ових дана, заиста губи публику“, додао је он.

Својим сарадницима је на занимљив начин поставио изазов: „Замислите да ће вас 11. октобра ударити кола и да је ово 10. октобра последње што ћете урадити“.

„Ту врсту труда бих волео да видим и извучем из својих људи“, рекао је Марчело.

Дует са „Елементалом“, песма Бекство, први је сингл који је Марко Шелић као Марчело пласирао у јавност.

Данас, 12 година касније, управо са „Елементалом“ улази у велику авантуру.

„Драго нам је што смо заједно у овој причи, што нисмо једни другима предгрупа, већ што ћемо уједињени пласирати идеје које не познају границе, у које истински верујемо и које заједнички градимо и данас, као и пре 12 година када смо се препознали и снимили поменути сингл“, рекао је Лука Тралић Шот из хрватског бенда.

Са сваким концертом и албумом, Марчело настоји да помера своје стандарде, да „оде на неко место на коме није био, јер у супротном би то биле репризе“.

„Једном приликом сам имао част да упознам Нађу Хигл. Она каже једну супер ствар: 'У мом спорту ти се индиректно такмичиш са другима, али директно ти имаш своју стазу коју треба да испливаш најбоље што можеш и ти се заправо такмичиш са самим собом'. Мислим да је то здрав поглед на свет. Ако помераш домаће стандарде, нека то буде зато што покушаваш да помериш сопствене“, сматра Шелић.

Музичар, писац, колумниста, на питање ко је његова публика, цитира Џејмса Џојса – маштамо о савршеном читаоцу који пати од савршене несанице“, али сматра да у пракси стваралац не може превише да усмерава ко ће бити саговорник његовог дела.

„Публика је врло шаренолика на мом концерту, старосна граница расте од првих ка последњим редовима, а сајмови књига су тек чудни. Ја се трудим да радим слојевито колико ми сопствени капацитети допуштају, јер сам добро стваралаштво увек доживљавао као море - имаш оне који се брчкају у плићаку, оне који су жељни да оду даље и оне који зароне и открију читав један нови свет“, приметио је Марчело.

Улазнице за концерт Марчела и „Елементала“ продају се по цени од 1.000 динара на свим Евентим и Гигс Тикс продајним местима, а „Рајфајзен“ банка је члановима свог клуба обезбедила попуст од 10 одсто при куповини улазница у филијалама Безистан, ТЦ Ушће и ТЦ Меркатор, као и у кафеу „Шикарица“ који се налази у Скадарској, број 22.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво