Читај ми!

„Ритам нереда“ вечерас у Дому омладине

Новосадског панк рок састав „Ритам нереда“ одржаће велики концерт сутра у сали „Американа“ Дома омладине Београда, на коме ће представити нови албум „То ниси ти“.

Специјални гости концерта биће грув метал бенд из Београда „Дот ди ај“ (Dot The Eye), хардкор састав из Новог Сада „Колапс“ и најстарији домаћи активни панк бенд „КБО“ из Крагујевца, најавио је ДОБ, преноси Танјуг.

Улаз се отвара у 20 сати, пола сата касније на сцену ће изаћи „Дот ди ај“, следи наступ „Колапса“ од 21.15, „КБО“ би требало да свирају од 22 часа, а наступ „Ритам нереда“ се очекује од 23 сата.

Једанаести по реду албум састава „Ритам нереда“, под називом То ниси ти (Nocturne media) са 10 нових песама, објављен је пре неколико месеци.

То ниси ти доноси позитивнију енергију, другачији, конкретнији звук и емотивне моменте којима смо дали већи значај него на ранијим албумима. Годинама смо тежили да са сваким албумом будемо другачији и мислим да смо и сада у томе успели“, објаснио је фронтмен групе Бобан Петронић.

Током 27 година постојања успели су да се изборе за статус једног од најзначајнијих панк састава на нашим просторима, а Петронић истиче како су упркос свим променама остали доследни својим ставовима.

„Песме су те које су наша идеологија и које остају дуго после нас, а на крају је само то и битно. Сам музички изражај се мењао са годинама, а нама је било битно само да буде јако гласно, жестоко и пуно енергије“, истакао је.

Одржали су више од 600 концерата, делили су бину са врхунским музичарима попут „Ред хот чили пеперс“, „Моторхед“, „Квинс оф стоун ејџ“ (Queens of Stone Age), а највећи утисак на њих оставили су Леми Килмистер и Хенри Ролинс јер су непосредни, духовити и љубопитљиви.

О гостима на концерту Петронић каже да они представљају „скоро три генерације људи који свирају, по жанровима различиту, али искрену и снажну музику која са собом носи позитивну поруку и чисту енергију“.

„Биће ту пуно дружења, енергије, гостију изненађења и скоро четири сата квалитетне свирке“, поручио је Петронић.

Улазнице по цени од 600 динара могу се купити на благајни ДОБ-а, у продавници „Фелиx“ (ТЦ Сремска), кафеу „Шикарица" (Скадарлија), као и на продајним местима „Гигстикс“ и „Евентима“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво