Читај ми!

Концерт Краља Чачка на отварању „Беополис собе“

Након неколико година осуства, књижара „Беополис“ враћа се кући, у хол Дома омладине Београда. Овога пута биће то у нешто другачијем обиму и изгледу, па ће у последњој седмици септембра бити отворена „Беополис собу“.

У Соби ће бити представљене књижевне и стрип препоруке Беополиса. Исто тако, Беополис соба ће бити место где ће читалачка публика моћи да се упозна са свим што има везе са књигама, са ауторима, уредницима, критичарима, издавачким кућама, и наравно, другим читаоцима.

На отварању Беополис собе, 30. септембра од 18. часова, у холу Дома омладине Београда наступиће Краља Чачка. Организатори не искљућују могућност изненађења (госта), а улаз је, наравно, слободан.

Ненад Марић је поета, певач и гитариста који десетак година наступа под именом Краљ Чачка. Музички уредници и критичари га обожавају: за њих, Краљ је тихи бунтовник и сањар, срећна комбинација занатлије и уметника, харизматични забављач с поруком, хроничар и распевани мудрац.

Колеге га уважавају и редовно долазе на његове свирке, а публика у њему види оно што жели да види - најчешће српског Тома Вејтса - што је већ годинама надимак овог талентованог београдског Чачанина.

Његово краљевство сеже од блуза, џеза, латино звука и рокенрола, па све до староградске музике, кабареа и шансона. Текстови су му препуни социјалних коментара, иронични, горки и духовити. Боемија, шарм губитника, дистанцираност, теме су које га прате и описују.

За многе посетиоце његових концерата, дилеме нема: Краљ Чачка јесте некрунисани владар музике коју је тешко сврстати у неку категорију.

Сваким новим извођењем, кажу упућени, изненади тиме колико је музика у ствари и искључиво питање љубави и емоција. Његова инспирација лежи у оном, за многе, савршеном скровишту: између најдубљих емоција и уметности свирања, између ноћи у задимљеном бару и јутра које мења све, између музике путујућих трубадура и тананих џез мелодија. Из тог скровишта Краљ Чачка излази на главну улицу и води нас са собом на пут око света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије