Читај ми!

Са женске стране јастука

Музика Момчила Бајагића у новом светлу! Трећи Б.У.Н.Т. фестивал свечно ће бити завршен у београдском „Звездара театру“ 9. новембра добротворним концертом „Са женске стране јастука“, на коме ће неке од најистакнутијих певачица наших простора представити свој доживљај Бајагине музике.

На концерту Са женске стране јастука учествоваће примадона Катарина Јовановић, Дивна Љубојевић, Биља Крстић, Ана Софреновић, Лена Ковачевић, група „Луз азул“, тамбурашки састав „Ла банда“, Ива Икон, специјална гошћа из Сарајева Амира Медуњанин, Дечји хор РТС-а...

„Велика ми је част што су ове даме, као значајна музичка имена, пристале да певају моје песме. Наслов Са женске стране јастука је одлично смислио Пеца Поповић, јер се ове године навршава три деценије од изласка албума Са друге стране јастука. То не значи да ће се на концерту певати песме само са тог албума. Избор песама је на дамама које ће их певати, као и на људима из Б.У.Н.Т.-а. Једва чекам да видим како ће то изгледати у 'Звездари'!“, каже Момчило Бајагић.

Такође, фестивал Б.У.Н.Т. позива све припаднице нежнијег пола које се баве музиком било као солисткиње или део женске инструменталне или вокалне групе, а имају своју верзију неке од Бајагиних песама да се пријаве. Посебан жири Б.У.Н.Т. фестивала ће послушати све понуде и изабраће „посебну гошћу“ за овај специјални концерт.

Рок за слање пријава и снимака је 15. октобар 2015. године до 12 часова преко порука на Фејсбук страни Бајаге и „Инструктора“. Алтернативно преко мејла bajagainstruktori@gmail.com.

Извођач мора послати свој демо-снимак једне Бајагине песме коју би извео, као и основне податке о себи, уз своје Jутјуб, Фејсбук... линкове ако их поседује.

„Драги млади људи, добродошли у свет музике! Добродошли у свет универзалних вредности које наткриљују свакодневицу. Одаберите, осмислите, прерадите Бајагину песму и наступите са њим и нашим чаробним дамама на концерту у 'Звездара театру'. Живела музика!“, каже Љубиша Јовановић, председник Б.У.Н.Т.-а.

Сва средства од продатих карата за концерт Са женске стране јастука биће искоришћена за куповину пијанина студенту Београдске академије Ивану Башићу, добитнику неколико међународних награда који нема свој инстумент за вежбање.

За концерт Са женске стране јастука улазница ће коштати 1.000 динара. Продаја почиње од 10. октобра на благајни „Звездара театра“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво