Читај ми!

"Don't Stop Me Now" најпозитивнија песма свих времена

Хит групе „Квин“ из седамдесетих година прошлог века, "Don't Stop Me Now", најпозитивнија је песма свих времена, показало је једно научно истраживање, преноси „Хафингтон пост“.

На другом месту је хитшведске групе „Аба“ Dancing Queen, затим следе The Good VIbrations групе "Beach Boys", док је на четвртој позицији Uptown Girl Билија Џоела.

Песма Happy Фарела Вилијамса није ушла у првих десет најпозитивнијих хитова.

Когнитивни неуролог Џејкоб Џолиј спровео је истраживање на узорку од 2.000 људи, како би открио формулу за хит који најбоље поправља расположење и открио да су за то неопходни брз темпо, дур лествица и ведри стихови.

„Моје истраживање је показало оно што смо заправо већ наслућивали. Сви хитови за добро разположење имају сличне карактеристике и нешто бржи ритам“, рекао је Џолиј, иначе професор на факултету у Гронингену.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво