Читај ми!

У фокусу "Ethno.com" фестивала оријентални звук

Овогодишњи фестивал "Ethno.com", који се одржава 25. и 26. септембра, биће посвећен оријенталној „world music“ сцени у Србији.

Током два фестивалска дана посетиоце очекују наступи домаћих састава: "Dharma", "Stoiks", "Istanbul Night", "Oriental Trio" и "Naked", наводи се у саопштењу организатора.

Фестивал који се одржава у организацији Културног центра Панчева, а под покровитељством Града Панчева, традиционално ће отворити тамбурашки оркестар „Невен“, Музичке школе „Јован Бандур“ из Панчева, под руководством проф. Михајла Јовића, који осим класичне уметничке музике, негује и традиционалну музику Војводине и Србије.

Прве вечери (25. септембра) на сцени ће се публици представити дуо "Dharma", суботички музички дует и састав "Stoiks", који је успешно интегрисао три стила и три звука у свирању: џез, класику и темперамантни етнос Балкана.

У суботу наступа састав "Istanbul Night", музички пројекат настао пре неколико година, инициран личним искуством чланова након упознавања са светом Суфизма, чија је важна страна музика амбијента и транса.

Након њих, на сцени Културног центра публику очекује концерт састава "Oriental Trio" који негује спој музичких традиција Балкана, Медитерана и Блиског истока.

Фестивал затвара састав "Naked", стилски чврсто укорењен у јединственој фузији глобалних урбаних ритмова, Балканске традиције и "free" џеза.

Микс традиционалног музичког наслеђа Балкана са слободом израза такве врсте џеза води бенд на путовање и потрагу за властитим музичким идентитетом. На фестивалу „Ethno.com" представиће свој нови, трећи албум Nakedonia“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво